Internet boekhandel Limburg
Image default
Business / Marketing and Advertising

Vergoeding van je borstvergroting

Niemand is hetzelfde. Ook op het gebied van borstvergrotingen en de reden voor onvrede over de borsten zijn heel verschillend. Vaak kiest men voor een dergelijke ingreep omdat men simpelweg niet tevreden is over de omvang en het liefst een maatje groter wilt, maar er zijn nog veel meer redenen die onderbelicht lijken te zijn. Er zijn namelijk evenveel redenen als dat er mensen zijn. Andere ook vaak voorkomende redenen zijn asymmetrie van de borsten, het volume of afwijkende vormen.

In de verreweg de meeste gevallen worden borstvergrotingen niet vergoed. Sowieso worden dergelijke cosmetische ingrepen nooit vanuit het basispakket vergoed, maar er zijn wel uitzonderingen voor diegenen die een uitgebreide zorgverzekering hebben. Een harde eis om een vergoeding te krijgen is dat er in een bepaalde zin sprake is van medische noodzaak. Duidelijke voorbeelden waarbij een vergoeding wel degelijk mogelijk is, is wanneer een of beide borsten zijn geamputeerd vanwege borstkanker of een andere aandoening. Ook een grote mate van ongelijkheid tussen de twee borsten of ernstige psychische of sociale klachten kunnen in sommige gevallen leiden tot een vergoeding van een ingreep.

Maar ook als men in aanmerking kan komen van voor een vergoeding, zal dit in de meeste gevallen ontoereikend zijn om alle kosten te dekken. Als vrouwen een borstvergroting laten doen kost dit vaak al meer dan tweeduizend euro terwijl de meeste zorgverzekeraars ‘slechts’  honderd tot maximaal duizend euro vergoeden.

Om te kijken of je in aanmerking komt is het goed om voor de borstvergroting informatie in te winnen bij zowel de plastische chirurg als de huisarts en de verzekeraar. Zo weet je zeker waar je aan toe bent. De kans is niet groot dat je het vergoed krijgt, maar als het kan is het een financiele meevaller en kom je een stuk goedkoper van je medische klachten af.  

http://faceland.nl/