Internet boekhandel Limburg
Image default
Business / Marketing and Advertising

Verschillende soorten daken

Als het tijd is voor een nieuw dak, is het handig om te weten welke daken er allemaal zijn en welke passen bij de woning. Ook is het natuurlijk belangrijk om te weten welke daken het beste in het klimaat passen en welke het langste mee gaan. Ook de prijs is voor veel mensen een beslissende factor, dus het is alleen maar logisch dat het genoemd moet worden. Een keuze maken kan soms lastig zijn, en daarom is hier onder een lijst van de verschillende soorten daken die er zijn, om het makkelijker te maken.

 

Zadeldak

Een zadeldak is de populairste vorm als het gaat om daken. Het is een omgekeerde v vorm en zorgt er voor dat er nog veel ruimte onder het dak over blijft. Water wordt door deze vorm goed afgevoerd en het is erg windbestendig. Dit dak kan je leggen met riet, om een rietendak te maken. Rieten daken zijn goed voor een unieke uitstraling van je huis. Ook de normale leien kunnen natuurlijk worden gelegd. Plat dak

Een plat dak is een dak dat vaak een hele kleine helling heeft, zodat regenwater makkelijk kan worden verstoten. Een plat dak is simple, maar toch heel erg stijlvol. Als je van plan bent om zonnepanelen aan te schaffen, is dit het handigste dak om dat te doen.

Lessenaarsdak Een lessenaarsdak is een dak die maar uit 1 dakvlak bestaat. Vaak is deze in een hoek van 15 graden geplaatst. Het voordeel is dat dit het goedkoopste dak is, omdat het natuurlijk maar 1 dakvlak heeft en je hebt ook maar aan 1 kant dakpannen nodig door de ligging van het dak.

Schilddak

Een schilddak is een aangepaste vorm die vaak op boerderijen gezien wordt. De dakvlakken bestaan uit twee driehoeken en twee trapeziumvormige dakvlakken die tegen elkaar aan worden geleged. Dit dak is goed bestand tegen wind.

http://rietwerk.nl