Internet boekhandel Limburg
Image default
Sport

Waarom sportprijzen per sport zoveel verschillen

Waarom krijg je een medaille bij hockey- of volleybalwedstrijden maar wordt er bij een voetbalcompetitie een kampioensschaal of wisselbeker uitgereikt? En hoe zit dat eigenlijk bij andere sporten? Wanneer je een sportwedstrijd of bedrijfsevenement organiseert wil je de juiste prijzen inkopen. Daarom in dit artikel wat meer informatie over verschillende sportprijzen en wanneer deze worden uitgereikt.

Sportbekers, beeldjes en glazen awards als sportprijs

Bij individuele sporten als Judo, hardlopen of schaatsen worden er vaak sportbekers, beeldjes of glazen awards uitgereikt. Medailles komen ook voor maar die zijn vaak een stuk luxer en duurder. Bij individuele sporten krijgen vaak alleen de nummers 1, 2 en 3 een prijs. En die prijs kan dan wat duurder zijn dan bij grote toernooien met meerdere winnaars of een prijs voor het meedoen.

Je kunt medailles bestellen in verschillende prijsklassen. De prijs wordt bepaald door de mate van afwerking, de grootte van de medaille en de hoeveelheid edelmetalen die zijn gebruikt bij het maken ervan. Wil je een luxe prijs bestellen, doe dit dan bij een leverancier die ook de productie in eigen beheer heeft. Ze kunnen je dan precies vertellen welke opties het meeste goud of zilver bevatten.

Medailles, kampioensschalen en wisselbekers

Organisatoren van sportwedstrijden bestellen vaak medailles bij toernooien waarbij bijvoorbeeld iedereen een prijs krijgt voor het meedoen. Om dezelfde reden wordt een medaille ook vaak uitgereikt bij bedrijfsevenementen of vriendenuitjes. Bij een meer prestigieus toernooi dat vaker terugkeert kun je ook een wisselbeker kopen. Die zijn rijkversierd en vaak een stuk groter dan een normale sportbekers. Een kampioensschaal kopen doe je vooral bij voetbalwedstrijden, aangezien deze prijs synoniem staat aan het winnen van de Eredivisie! Ook hierbij kun je vaak het opschrift zelf aanpassen tijdens het bestelproces. Weet jij al wat je erop wilt laten zetten?