Internet boekhandel Limburg
Image default
Business / Marketing and Advertising

Wat zijn zoekwoorden?

Wat zijn zoekwoorden?

Met een zoekwoord wil je graag hoog in de zoekmachines zoals Google belanden. Als iemand een bepaald woord zoekt via een zoekmachine dan kijkt de zoekmachine welke websites er gevonden kunnen worden die gerelateerd zijn aan het woord waarop gezocht wordt.

De zoekwoorden die gebruikt worden in een zoekmachine moeten doorgaans meerdere keren terugkomen op een website. Een synoniem is meestal niet voldoende om het vindbaar te krijgen in de zoekmachine.

{externalimage}}

 

Wat voor zoekwoord moet je gebruiken?

Maak gebruik van een goed zoekwoord, zodat je gevonden wordt op het woord dat jij wilt. De pagina moet relevant zijn voor de gebruiker. Daarnaast kan het belangrijk zijn dat je een zoekwoord gebruik, waarop nog niet veel concurrentie is. Zorg ervoor dat jouw pagina voldoet zoals seo artikelen behoren te zijn. Schrijf een tekst zonder spel- en taalfouten en van minimaal 400 woorden. Schrijf een goed een pakkende tekst.

 

Op moment dat je een zoekwoord hebt bepaald (ook wel keywords genoemd) kun je een goede tekst erom heen schrijven. Het kan helpen om familie of vrienden te vragen naar hun ervaring met zoeken met een zoekmachine, zodat jij erachter komt wat er ongeveer wordt ingetoetst in Google.

 

Een andere goede stap is een onderzoek te doen naar de teksten van de concurrenten. Wat doen jouw concurrenten met hun website en waarop ranken zij hoog in de zoekmachines. Je kunt vergelijkbare artikelen schrijven.

Toets het zoekwoord in, in de zoekmachine, zodat je weet welke teksten er op nummer 1, 2 en 3 staan. Deze teksten zijn blijkbaar door Google als positief ervaren. Uiteraard niet alleen door Google maar ook door de gebruikers.

 

Waarmee kun je een tekst verbeteren?

Er zijn tegenwoordig veel hulpmiddelen om jouw teksten te verbeteren. Een goed middel is het plaatsen van een afbeelding bij de tekst. Er zijn veel gratis foto’s te verkrijgen op internet, waarmee je een tekst kunt verbeteren. Ten eerste draagt dit bij aan de vindbaarheid in de zoekmachines. Ten tweede vinden gebruikers van een pagina het een prettige ervaring om een afbeelding of foto te zien op de website. Dit versterkt de tekst aanzienlijk.

Er zijn veel website gespecialiseerd in afbeeldingen en foto’s, zoals Pixabay of Shutterstock.

 

De foto’s of abeeldingen op jouw website moeten geoptimaliseerd zijn, zodat de laadtijd niet te lang wordt van de pagina. Maak gebruik van de alt-tekst achter het bestand en maak een korte omschrijving. Een zoekmachine kent een waarde toe aan een pagina die geplaatst is met een afbeelding. Daarnaast zal ook de afbeelding in een zoekmachine vindbaar worden. Dit levert automatisch weer extra bezoekers op.

 

Zoekwoorden zonder concurrentie?

Er is inmiddels veel concurrentie op internet. Toch zijn er nog wel mogelijkheden te vinden om goed vindbaar te zijn. Doe een onderzoek naar de zoekwoorden en plaats goede teksten op een bepaald zoekwoord met lage concurrentie. Dit zal op korte termijn een mooi resultaat opleveren.

https://www.marketingtheorie.nl/