Internet boekhandel Limburg
Image default
Business / Marketing and Advertising

Waarom er zoveel callcenter vacatures zijn

Als je een doorsnee vacaturesite bekijkt zie je waarschijnlijk een heleboel advertenties en vacatures voorbij komen voor callcenter medewerkers, medewerkers klantcontact en vergelijkbare functies bij een callcenter of helpdesk. Maar hoe komt het eigenlijk dat er zoveel vraag is naar callcenter medewerkers? Zijn deze plotsklaps zeer gewild, is er vraag naar telefonisten? Of is de vraag door iets anders zo hoog?

Het is een feit dat Nederland veel gebruik maakt van callcenters en eigen helpdesk afdelingen. De consument anno nu vind het belangrijk om direct contact op te kunnen nemen met een bedrijf of organisatie en daar speelt het bedrijfsleven op in. Het feit dat de concurrent gebruik maakt van een callcenter heeft bovendien een sneeuwbaleffect, want de anderen kunnen niet achterblijven. Mede hierdoor zien we dat er veel inbound callcenters zijn.

Een andere belangrijke factor is marktonderzoek. Doordat er veel concurrentie is en iedereen het beste resultaat wilt bereiken is het belangrijk om te weten wat je markt is, wie je klant is en waar deze naar op zoek is. Dit kan het beste gedaan worden door interviews te houden en hier komt de telefoondienst direct weer om de hoek kijken.

Toch is het niet alleen dit. Er is immers ook een groot probleem binnen deze sector. Het verloop binnen een callcenter ligt gemiddeld boven de 50% en maar weinig mensen vinden het fijn werk dat ze voor langere tijd willen doen. Dit komt deels door de hoeveelheid stress. Men verdient weinig en kan bonussen krijgen door KPI’s te behalen, maar dit zorgt wel voor een hogere werkdruk. Ook het eentonige werk en de negatieve reacties van bellers spelen hier parten in.

Hoe het precies komt en wat de feitelijke oorzaken zijn is niet helemaal duidelijk. Er zijn immers verschillende factoren die meespelen en waar nog geen gedegen onderzoek naar is gedaan. Toch is de kans groot dat de bovenstaande punten een aanzienlijke rol spelen!

http://www.antwoordservice-telefoonservice.nl/