Internet boekhandel Limburg
Image default
Business / Marketing and Advertising

Webcam cover

Met een webcam cover ben je zeker dat er niet wordt meegekeken door kwaadwillenden. Zowel thuis als op kantoor zijn alle laptops momenteel voorzien van een webcam cover. Ik had nooit gedacht dat panden beschermd kunnen worden tegen zaken zoals inbraak door middel van een webcam cover. Een vriend van me die zijn eigen makelaarskantoor heeft, is onlangs het slachtoffer geworden van een dubbele inbraak. Eerst werd er ingebroken in zijn kantoor. Een paar weken later tijdens zijn vakantie is zijn huis leeggeroofd. Het verhaal leek vrij onwaarschijnlijk totdat hij erachter kwam wat de werkelijke oorzaak was van deze inbraken. Wanneer er in een korte tijd twee keer bij je wordt ingebroken, dan ga je toch serieus nadenken over hoe dit voorkomen kan worden in de toekomst. Allereerst ga je niet van uit dat een inbraak het gevolg kan zijn van cybercrime. Na de inbraak in het kantoor is het gehele pand nog beter beveiligd. Je wilt natuurlijk voorkomen dat inbrekers bij gevoelige informatie kunnen komen die je bijvoorbeeld op je pc of laptop hebt. Daarom heeft hij ook zijn laptop onderworpen aan een volledige veiligheidscheck door een expert op dat gebied. Deze veiligheidscheck heeft ook meteen de oorzaak van de inbraken blootgelegd. De laptop was blijkbaar door hackers binnengedrongen. Er is malware op de laptop aangetroffen waarmee de hackers tijdenlang ongestoord hebben kunnen meekijken via de camera. Het laatste redmiddel tegen dit soort vormen van cybercrime is een webcam cover.

Webcam cover simpel en doeltreffend

Een webcam cover is een simpel en uiterst doeltreffend middel tegen dit soort vormen van cybercrime. In feite is het treurig dat je zelfs in je eigen huis niet meer veilig bent. Het is nu eenmaal de tijd waarin wij leven en we zullen ons er tegen moeten wapenen. Allereerst moet je proberen om je laptop te beschermen tegen dit hackers. Als extra beveiliging plaats je een webcam cover. Een webcam cover is dan een laatste obstakel waar hackers niets tegenin kunnen brengen.

Gericht

Ik raad eigenlijk iedereen aan om een webcam cover te gebruiken. Een webcam cover beschermt niet alleen tegen inbraken, omdat hackers precies weten wat er te halen valt in je huis, en wanneer je er niet bent. Met een webcam cover voorkom je ook dat er van alles wordt gefilmd wat niet gefilmd zou moeten worden.