Internet boekhandel Limburg
Image default
Business / Marketing and Advertising

Waarom je moet leren coderen

In de huidige tijd draait het steeds meer om software. Op het werk en thuis is het niet meer weg te denken. In dit digitale tijdperk worden codes een soort tweede alfabet. Daarom is het zeer aan te raden om te leren coderen. Of je nou een manager bent, een ontwerper of marketeer, het is zinvol om codes te kunnen lezen en schrijven.

De codes zijn namelijk overal. Zeven uur is de gemiddelde tijd dat we per dag doorbrengen achter de computer. En dan heb ik het nog niet eens over de smartphones. Toch zijn er weinig mensen die een code kunnen schrijven. Als je dit niet kan betekent het niet dat je niet mee doet natuurlijk, maar om deze digitale wereld beter te begrijpen zou het erg handig zijn om het te kunnen. Bovendien is de kans op een goede baan als software developer heel groot. Het ontstaat namelijk een gat in het vraag en aanbod van goede gekwalificeerde developers. Daarnaast heb je een stapje voor op de concurrentie als je kan programmeren. Dan hoef je niets een programmeur van beroep te worden, maar als jij de skills hebt om met codes te werken kan dat heel handig zijn in een bedrijf. Verder leer je problemen oplossen door de vaardigheid van het coderen en spreek je na verloop van tijd de ‘taal van de technologie’. En als je een beetje geïnteresseerd in computer bent is het nog leuk ook!

Als je codes kan schrijven hoef je trouwens niet per se te software in, je kunt ook gaan ontwikkelen voor producten. Het coding and marking van producten is erg belangrijk in alle industrieën. En hoe gaaf is het als een door jou ontwikkelde code op een hele batch producten wordt geprint met een continuous inkjet printer?

http://kba-metronic.com/nl