Internet boekhandel Limburg
Image default
Aanbiedingen

Voor jezelf beginnen

Als je een bedrijf gaat beginnen is ongeveer het eerste wat je doet een website opzetten. Echt is het geen uitgemaakte zaak dat je dan ook gelijk online gevonden wordt. Daar moet je best wat voor doen. Het wereldwijde web biedt veel mogelijkheden met betrekking tot jezelf online zichtbaar maken. Zichtbaarheid en naamsbekendheid onder je doelgroep is essentieel.

Zoals gezegd is het eerste wat veel beginnende ondernemers doen een website opzetten. Het is belangrijk om dit in één keer goed te doen. Misschien ken je iemand die goed websites kan bouwen of een oud-collega een groot netwerk. Als je er zelf weinig verstand van hebt is het handig om dit uit besteden. Dit bespaart veel moeite en tijd die je beter in dingen kan steken waar je goed in bent. Als je eenmaal een degelijke website hebt kun je verder met het  optimaliseren van je online zichtbaarheid.

Dit kun je bijvoorbeeld doen door social media. Van de verschillende social media platformen kun je je boodschap naar buiten brengen. Op social media moet je vooral je kennis delen en af en toe een adverterende boodschap plaatsen. Bloggen is ook een goed middel om je kennis te delen en leuke artikelen te schrijven. Deze blogs plaats je dan op je website met eventueel een linkje vanaf je social media kanalen. Door in deze blogs veel relevante zoekwoorden te gebruiken wordt het voor de zoekmachines makkelijker om je te vinden. Daarbij houden zoekmachines van content, dus is de kans groter dat ze je website hoger waarderen. Bovendien is het voor je (potentiële) klanten leuk om te lezen. Zo sla je twee vliegen in één klap. Als je actief bent wat social media en bloggen betreft ben je al goed bezig, maar de optimalisatie van de zoekmachine bevat nog veel meer onderwerpen die van belang zijn. Verdiep je daar dus goed in en besteed het desnoods uit.