Internet boekhandel Limburg
Image default
Business / Marketing and Advertising

Beleggen in crowdfunding

Crowdfunding is een alternatieve wijze om een project te financieren. Dit gaat als volgt, een groep personen wil een project starten, maar heeft hier niet voldoende startkapitaal voor. Zij kunnen hun project dan op het internet aanbieden en vermelden het benodigde bedrag hierbij. Op deze manier kan dus iedereen investeren in het bedrag, het idee erachter is dat veel particulieren een klein bedrag investeren en dat deze kleine investeringen in totaal het hele project kunnen financieren. Crowdfunding is een snelgroeiend fenomeen in Nederland en de redenen hiervoor zijn de lage rente en de enthousiaste berichten. Beleggers ontdekken dan ook steeds meer dat dit ook rendement voor hun kan opleveren. Waar je bij het beleggen in crowdfunding rekening mee moet houden wordt hieronder uitgelegd.

Let allereerst op de spreiding, hiermee wordt bedoeld dat je spreidt over verschillende projecten, aanbieders of bijvoorbeeld sectoren. Bij de keuze van het platform is het van belang om te weten of er een screening plaatsvindt voordat een financieringsaanvraag wordt aangeboden aan beleggers. Kijk nooit alleen naar de hoogste rente, dit geeft namelijk ook altijd een hoger risico. Wanneer jij denkt dat het een aantrekkelijk rendement gaat opleveren kan dit nog wel eens een groot verlies zijn. De meeste platformen geven dan ook een risico-indicatie van de aangeboden leningen. Hierdoor kunnen de beleggers alsnog het risico een beetje inschatten. Verliezen hoort er natuurlijk ook bij, maar het is wel belangrijk dat deze zich beperken tot een klein deel van de portemonnee, de hogere rendementen wegen dan namelijk nog op tegen de gelopen verliezen.

Wanneer je net begint met beleggen en nog moet leren beleggen is het verstandig om eerst alles goed in de gaten te houden en te beginnen met kleine bedragen, voordat je in andere projecten of met grotere bedragen kan gaan beleggen en tip is dan ook demo beleggen, dit is een software die jou leert beleggen en je belegt op dat moment nog niet met echt geld.

http://leerbeleggen.com/