Internet boekhandel Limburg
Image default
Business / Marketing and Advertising

Van ouderwetse printer naar moderne machine

Tegenwoordig is het geen probleem om papier en documenten uit te printen. Vroeger was dit een heel gedoe. Moet je nagaan toen het nog allemaal met een typmachine moest gebeuren, of met de hand. Met de typmachine mocht je geen één fout maken anders moest je weer helemaal opnieuw beginnen.

De typmachine
Medio de 16e de eeuw werd de typmachine geïntroduceerd. Wie de exacte uitvinder is, is onbekend. Er zijn meerdere mensen die geclaimd hebben dat het hun idee is, maar dit is nooit officieel bekend geworden. Het apparaat zorgt ervoor dat onleesbare handschriften niet meer nodig zijn en het maakt het versturen van brieven en dergelijke een stuk makkelijker. Doordat pc’s een stuk populairder en betaalbaarder werden voor ‘het normale volk’ steeg ook de vraag naar printers en extra attributen. Alles werd makkelijker en verliep weer een stuk beter. Waar vroeger gebruik werd gemaakt van zware kabel printer zijn er nu efficiënte printers die op hoge snelheid kunnen presteren.

De moderne printers
Zoals ik net al heb laten vallen zijn de printers een stuk efficiënter dan dat ze waren. Een voorbeeld hiervan is de continuous inkjet printer. Deze printer werkt met piepkleine inktdruppels die op het papier wordt gespoten. De producenten van de printers veranderen de printers markt. Zij bedachten dat vooral de inkt van een printer heel duur is en door deze printer komt hier verandering in. Een andere printer is de thermische printer. Deze printer maakt geen gebruik van inkt, maar van was. Door gebruik te maken van was komen de kleur tot leven en krijg je een prachtig resultaat. Deze printer wordt vaak gebruikt om foto’s tot leven te laten komen. De was wordt aangebracht door het te laten smelten op het juiste moment.

Zoals je gelezen hebt zijn er heel veel soorten printers. Er is voor iedere behoefte de juiste oplossing.

http://www.kba-metronic.com/nl/codeer-systemen/continuous-inkjet-systemen/