Internet boekhandel Limburg
Image default
Business / Marketing and Advertising

Synoniemen vinden tijdens het puzzelen

Een Synoniemen woordenboek is een handige hulpmiddel om snel het juiste woord te vinden. Je kan daarnaast ook woordvertalingen vinden om je woord puzzel op te lossen.

Een synoniem is een ander woord voor een woord die ongeveer hetzelfde of precies hetzelfde betekenen.

De meeste synoniemen woordenboeken bestaan uit grote lijst met trefwoorden gekoppeld aan een reeks synoniemen. Deze Trefwoorden kunnen vaker voorkomen omdat deze woorden soms meerdere betekenissen hebben. Enkele bekende en veel gebruikte synoniemen woordenboek zijn synoniemen.net, mijnwoordenboek.nl en puzzel.woordenboek.nu en puzzelwoordenboek.net

Mocht je een woord zoeken maar je maakt een typefout dan krijgt je toch resultaten van de woorden die het meest lijken op het geen je ingevoerd hebt.

Het zoeken van synoniem is effectiever als je hele werkwoorden gebruikt of enkelvorm van een woord of het niet vervoegde vorm van een woord.

Op de verschillende online woordenboeken kun je ook woorden uit andere talen zoeken. Voorbeeld Latijnse woorden, Engelse woorden of Spaanse woorden.

Antoniemen

Naast het vinden van synoniemen kun je ook antoniemen vinden op de online puzzel woordenboeken.

Antoniemen zijn woorden die een tegengestelde betekenis hebben t.o.v. een woord.

Het kan gebeuren dat je net niet op het tegenovergestelde woord kan komen om je puzzelwoorden op te lossen. In dit geval kun je heel snel het woord invoeren bij antoniemen dan krijg je meteen de beste antoniemen voor dit woord te zien. Je kan meerdere woorden te zien krijgen omdat een woord in verschillende concepten een ander betekenis kan hebben.