Internet boekhandel Limburg
Image default
Business / Marketing and Advertising

Lichttherapie soorten

De dagen zijn erg kort, het is somber en koud buiten en het is ook nog snel donker. In de winter krijg je een stuk minder licht op je lichaam waardoor je je wat vermoeid en somber kunt voelen. Gelukkig kun je hier wat aan doen. Er zijn namelijk manieren via lichttherapie om meer blauw licht tot je te krijgen. Maar naast Lichttherapie voor een winterdepressie zijn er ook andere vormen van therapie waar licht bij wordt gebruikt.

De meest toegepaste vorm van therapie is UVB smalspectrum therapie. Met UV lampen wordt dan gebruik gemaakt. Je hebt ook UVB breedspectrum wat minder vaak wordt toegepast in dermatologie. Bij behandelingen van mensen die jeuk hebben wordt deze vorm van therapie nog wel gebruikt. Als je last hebt van zeldzame aandoeningen zoals sclerodermie en morfea dan kan de therapie UVA 1 gedaan worden. Mensen met psychische aandoeningen kunnen medicijnen in combinatie met lichttherapie doen. Ook als je last hebt van een Winterdepressie, wat bij veel mensen voorkomt in de winter en herfst, kun je dit gaan doen.

Licht therapie is opzich gewoon veilig. Je moet wel de goede lampen gebruiken. Als je het zelf wilt doen moet je dus goed kijken naar welke lamp je koopt. Er kunnen wel eens bijwerkingen ontstaan. De meest voorkomende klachten die voorkomen zijn misselijkheid en hoofdpijn. Droge ogen kun je ook krijgen als je slechte lampen gebruikt of te lang in het licht kijkt.

Een laserbehandeling wordt ook onder de noemer lichttherapie gezet. Een laser is ook een lichtbron. Laserbehandelingen worden gedaan bij mensen hun ogen. Denk aan pijnlijke ogen of voor het zicht laseren. Mensen die aan lichttherapie doen willen vaak ook in de zon zitten. Het is alleen af te raden om dat te doen. Vooral zonnebanken moeten vermeden worden. Dit kan erg slecht zijn voor de huid en zelfs resulteren in huidkanker als het te erg wordt.

https://shopvoorgezondheid.nl/