Internet boekhandel Limburg
Image default
Business / Marketing and Advertising

Haarkam

De haarkam. Het klinkt als een product waar je enkel je haar mee kunt kammen. Al mag het misschien zo klinken, de haarkam biedt veel meer. Ja, je hebt haarkammen die enkel te gebruiken zijn om je haar mee te kammen omdat ze er niet stijlvol genoeg uitzien om in je haar te zetten. Maar je hebt ook haarkammen die er wel stijlvol uitzien en gebruikt kunnen worden als sieraad. Het zal je verassen hoeveel soorten haarkammen er zijn als sieraad.

 

Haarkam als sieraad

De haarkam die als sieraad bedoelt zijn kun je bijvoorbeeld vinden als zilverkleurige, goudkleurige of zelfs als bronzen haarkam. Naast deze soorten kun je ze ook vinden met een grote bloem of strik erin.

 

Bruidshaarkam

De bruidshaarkam kan worden gezien als een specifiek sieraad. De bruidshaarkam zijn veelal wit/zilverkleurig om bij de trouwjurk te passen en maken de bruid helemaal af tijdens de trouwerij. Je wilt er natuurlijk voor zorgen dat de haarkam vast blijft zitten, om dit te bewerkstelligen is het handig om een speld te gebruiken als extra support.

 

Vintage haarkam

Naast de moderne haarkam zijn er ook vintage haarkammen. De echt antieken vintage haarkam kunnen gezien worden op veilingen en zijn soms voor zelfs 10.000 euro te koop. Er zijn veel vintage haarkammen omdat haarkammen al erg lang bestaan. Ze werden in het begin uiteraard niet gemaakt van het materiaal wat hedendaags gebruikt wordt. Zo werd er in het begin ivoor en hout gebruikt. Pas veel later werd koper, tin of zilver gebruikt.

 

Is een haarkam goedkoop online verkrijgbaar?

Jazeker, er zijn volop mogelijkheden als je een haarkam goedkoop online wilt aanschaffen. Je moet hierbij niet denken dat je een haarkam van echt goud of echt zilver aanschaft, maar je kunt wel een haarkam kopen die dezelfde kleur heeft. Dit zijn dan meestal metalen haarkammen met een laagje goud of gouden verf erop.

Als je een diamant op je haarkam wilt, maar je hebt niet het budget om een echte diamant aan te schaffen dan kun je denken aan een zirkonia steentje. Deze zien er zeer mooi uit en het blote oog zal het verschil tussen een diamant en een zirkonia steen niet eens zien. Gelukkig zijn deze beter voor de portemonnee.

 

Conclusie

Als je denkt dat de haarkam er enkel is om je haar mee te kammen dan heb je het dus mis. Er zijn volop haarkammen die als sieraad gebruikt kunnen worden. Als modeartikel werden ze in de vorige eeuw zeer populair. De haarkam is dit al die tijd gebleven.

Haarkammen zijn vooral als bruidskam zeer populair. Deze zijn het meest als witte/zilverkleurige stijl beschikbaar. Naast de bruidskam zijn er ook volop andere kammen die op meer casual gebeurtenissen gebruikt kunnen worden. Hier zitten goedkope versies tussen die er veelal net zo mooi uitzien als de duurdere versies. Waar je in ieder geval gerust over kunt zijn is dat er volop keuze is en dat er altijd wel een haarkam tussen zit die perfect voor jou is.

https://www.ikbensieraden.nl/haar-sieraden-kopen/haarkam/