Internet boekhandel Limburg
Image default
Business / Marketing and Advertising

Wat heb ik aan een professional voor SEO teksten?

SEO tekst maken is een vakgebied voor de echte ‘doe-het-zelvers’, met een ‘pro-actieve houding’ en een echte ‘hands-on-mentaliteit’. Goed, tot zover de recruiterstekst. Want hoewel je SEO teksten tot op zekere hoogte wel zelf uit kan voeren, zijn er ook genoeg onderdelen waar je een professional bij nodig hebt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan complexe, technische kennis. En bovendien: doe je liever zelf veel werk en besteed je kleine klusjes uit aan externe partijen, of word je liever volledig ontzorgd door een professional. Wij denken dat laatste! En wel hierom:

Marktonderzoek

Allereerst helpt een consultant je bij het doen van een gedegen marktonderzoek. Hierin kan hij in kaart brengen wie de meest interessante partijen binnen jouw branche zijn, op welke zoekwoorden je je moet richten en waar de kansen liggen binnen de markt. Een professional heeft vaak diverse tools, waar je zelf niet altijd over beschikt.

Teksten schrijven

Niet iedereen beschikt over een gouden pen. Een belangrijk onderdeel van het optimaliseren voor Google is echter wel het schrijven van geoptimaliseerde content. Wil je niet onprofessioneel overkomen, en wil je de content op jouw website juist inzetten om een meerwaarde te creëren, dan doe je er goed aan om een professionele SEO tekstschrijver in te huren.

Technische kennis

Behalve bovenstaande onderdelen, is het cruciaal om over voldoende technische kennis te beschikken. Vooral voor dit laatste heb je een SEO consultant nodig. Mits je geen achtergrond hierin hebt, kun je dit ook niet binnen enkele maanden leren.

Accountmanager spelen

Tot slot moet je ook voldoende communicatieve skills hebben. Een SEO consultant kan interessante links in kaart brengen, en weet ook hoe je deze partijen op de juiste manier kunt benaderen.

Al met al bestaat SEO uit diverse onderdelen. Wil je echt goed gevonden worden in zoekmachines als Google, neem dan niet teveel hooi op jouw vork en werk samen met een professional.