Internet boekhandel Limburg
Image default
Business / Marketing and Advertising

Ik houd van hout

Hout is absoluut mijn favoriete bouwmateriaal in het oerwoud van alle bouwmaterialen die er zijn op de wereld. Ik houd van de natuurlijke uitstraling die hout heeft, wat materialen zoals aluminium en roestvrijstaal niet kunnen bieden. Daarnaast is er op het gebied van hout veel variatie. Zo heb je prachtig witte berken, luxe ogend eik en vuren waarbij je je mooi de vlammen ziet in het hout. Dit betekent niet dat ik helemaal niet houd van andere materialen dan hout, maar ik vind hout gewoon fijner dan andere materialen.

 

Ik klus zoals gezegd het liefst met hout en in de afgelopen jaren heb ik dan ook vele uren besteed aan hout in m’n klusschuurtje. Ik heb een groot gedeelte van de kastjes in huis zelf gemaakt, maar ook voor de kinderen heb ik het een en ander gemaakt. Zo zijn in onze tuin vele soorten houten buitenspeelgoed te vinden, waaronder een schommel hout en een zandbak hout. Ook staat er een speelhuisje van hout waar avonden werk in gezeten hebben en die nu door m’n dochter veel gebruikt wordt als restaurantje. Binnen staat er een zelfgemaakte poppenkast, waarbij ik moet zeggen dat m’n vrouw de kleine meubeltjes gemaakt heeft, want dat werd me iets te veel gepriegel. Een van de weinige houten speelgoedproducten die ik niet zelf heb gemaakt is trouwens de treinset van m’n zoontje. Het leek me gewoon makkelijker om dat te kopen, dan om dat zelf te moeten doen.

 

Iedereen die nu denkt dat mijn huis net een poppenkast is, omdat alles van hout is, die moet ik helaas teleurstellen (of geruststellen), want er zijn nog genoeg andere materialen in mijn huis te vinden. Deze meubels of accessoires zijn echter meestal gekocht en niet zelfgemaakt en dit artikel is juist om mijn liefde voor hout te uiten.