Internet boekhandel Limburg
Image default
Business / Marketing and Advertising

Artikel marketing, voor hoge posities

Om een hoge positie in Google te verkrijgen moet men artikelen plaatsen op externe sites, deze artikelen moeten een linkverwijzing hebben naar de website die hoger moet ranken, dit onderdeel van internet marketing heet artikel marketing. Artikel marketing is het onderdeel binnen internet marketing wat misschien wel het meest onderschat wordt, of niet zo geliefd. Artikel marketing is een vrijwel dagelijks terugkeren ritueel, met als doel het promoten van uw website(s). Waarschijnlijk is dit een van de redenen waarom het onderschat wordt, het is “plicht”, het is “werk”, het is duidelijk minder creatief dan de andere onderdelen binnen internet marketing en werpt niet zo snel resultaat af. Wanneer men artikel marketing bijvoorbeeld met content marketing vergelijkt is het duidelijk waarom artikel marketing “onderschat” (eigenlijk niet geliefd) wordt. Voor content marketing moeten creatieve teksten, perfect passende kwaliteitsafbeeldingen en video´s samengesteld worden en wanneer dit online staat is direct het resultaat te zien. Bij artikel marketing is dit duidelijk anders, er moeten artikelen van minimaal 400 woorden geschreven worden. Deze artikelen moeten een relevantie hebben met de te promoten website en iedere keer uniek zijn. Veel meer creativiteit is niet noodzakelijk. Het meest frustrerende dat de artikelen gepubliceerd worden op externe websites, de artikelen moeten een linkverwijzing hebben naar de te promoten website. Daarna begint het lange wachten op een toppositie in de zoekmachines.

Artikel marketing van belang

Ondanks het feit dat artikel marketing niet de grootste hobby is van de meeste internet marketeers, moet het uitgevoerd worden. Het is werkelijk noodzakelijk om regelmatig zeer relevante artikelen te schrijven en deze te publiceren op externe websites. De externe website moeten ook weer een bepaalde relevantie hebben ten opzichte van de te promoten website. Binnen deze externe websites is het van belang wanneer er verschillende categorieën aanwezig zijn waaronder met de artikelen kan publiceren. Deze categorieën moeten natuurlijk weer passen (relevantie) bij de te promoten websites. Op deze manier wordt men door de zoekmachines beloond met een hogere positie. Het is dus duidelijk dat artikel marketing misschien niet de leukste tak binnen internet marketing is, maar absoluut noodzakelijk voor de zoekmachines.

Artikel marketing en ankerteksten (linkverwijzingen)

Binnen de artikelen moet een linkverwijzing gemaakt worden naar de te promoten website. Deze linkverwijzing wordt ankertekst genoemd. Ten aanzien van ankerteksten gelden ook weer richtlijnen (al zijn die nergens “hard” te vinden). De primaire ankertekst is gelijk aan het belangrijkste zoekbegrip van de te promoten website. Echter deze primaire ankertekst mag op het totaal aantal linkverwijzing maar 5% voorkomen, de overige 95% moet bestaan uit frases (stukjes tekst waarbinnen het belangrijkste zoekbegrip), URL-verwijzingen (de complete URL-naam), een actie (bijv. “KLIK HIER”) en dergelijke zaken. Met de juiste diversiteit ten aanzien van de linkverwijzing (ankertekst) wordt artikel marketing nog meer beloond door de zoekmachines.

Gerelateerde artikelen

Plastische chirurgie: een goede oplossing.

Professioneel linkbuilding bureau

Graag een ooglidcorrectie?