Internet boekhandel Limburg
Image default
Mode en Kleding

Waarom originele Havaianas slippers kopen?

Sandalen hebben, laten we eerlijk zijn, een reputatie als eenvoudige vakantie-essentieel. Ze zijn een embleem, met andere woorden, van het soort bescheiden en pretentieloze plezier dat we allemaal elke zomer willen hebben.

Je kunt je dus begrijpelijkerwijs voorstellen dat als je op de markt bent voor slippers zoals die van zo’n iconisch merk als Havaianas, het niet veel zin heeft om druk te zijn over het merk, of zelfs over de kwaliteit van de slippers die je uiteindelijk aanschaft.

Je gebruikt ze immers misschien maar voor één vakantie, dus de nadruk moet echt liggen op het feit dat ze er goed uitzien, goed passen en niet te prijzig zijn… toch?

Havaiana’s hebben altijd al voor meer dan mode gestaan

De Havaianas sandaal is, net als de originele Mini-auto en de Coca-Cola fles, geleidelijk overgegaan van eenvoudig utilitarisme naar de status van een moderne designklassieker. Het is echter juist daardoor dat je te gemakkelijk de elementen over het hoofd ziet die er altijd al toe hebben bijgedragen dat de originele Havaianas-slippers zo legendarisch zijn geworden.

Geweldig design gaat immers net zozeer over al die kleine details en ingrediënten die je niet bewust opmerkt, als over de elementen die je wel opmerkt.

Dat geldt ook voor de originele Havaianas slippers, die zich niet alleen onderscheiden door hun brede scala aan kleurrijke en verwisselbare bandjes en zolen, maar ook door hun vaak nagebootste, maar nooit geklopte, geheime rubberen formule.

Dat betekent dat, hoe in het oog springend die alternatieve merk slippers ook zijn qua ontwerp of prijs, ze vrijwel zeker niet de magische combinatie van flexibiliteit, stuiterigheid, lichtheid en stevigheid zullen hebben die Havaianas maakt… nou ja, Havaianas.