Internet boekhandel Limburg
Image default
Boeken en Tijdschriften

Verschillende Mogelijkheden om Luisterboeken te kopen

In dit artikel zullen we kort de verschillende mogelijkheden bespreken om luisterboeken aan te schaffen. Deze boeken stijgen enorm in populariteit. Moet je een abonnement nemen of  juist losse boeken aanschaffen? Voor inspiratie voor goede luisterboeken, kan je in ieder geval de luisterboeken top 10 bekijken.

Welke mogelijkheden heb je voor een abonnement?

Wanneer je af en toe een luisterboek wilt luisteren (eens per maand) en ook niet per se een zee aan keuze wilt hebben, is een Spotify abonnement wellicht een optie. Hier heb je met name heel veel muziek, maar ook podcast en korte verhalen en ook wel een aantal klassieke boeken.

Op deze manier heb je het voordeel van heel veel muziek en podcasts en toch een paar luisterboeken. De gemiddelde prijs van een luisterboek is 8 euro. Wanneer je slechts een luisterboek per maand luistert  is een los luisterboek aanschaffen vaak voordeliger dan het nemen van een abonnement.

Wanneer je echte een vervend luisteraar van audioboeken bent, dan is Storytel waarschijnlijk de beste keuze voor jou. Hier vind je het grootste assortiment luisterboeken ter wereld.

Naast luisterboeken zijn er ook nog tal van digitale boeken beschikbaar. Sterker nog, de meeste luisterboeken zijn ook als e-book beschikbaar. Zo kun je zelf kiezen of je liever luistert of leest. Misschien begin je wel met luisteren en ga je daarna over op lezen of andersom. Op Storytel is het allemaal mogelijk.

Een laatste goede mogelijk is het in Nederland wat minder bekende Rakuten Kobo. Je kan dit abonnement aflsuiten via de website van Rakuten Kobo zelf, maar ook via Bol.com.

Hoewel Storytel bij ons lichtelijk de voorkeur heeft vanwege een iets uitgebreider assortiment, biedt Rakuten een voordeligere prijs. Daarnaast biedt Rakuten Kobo dan weer het voordeel dat je je abonnement uit kunt breiden met een soort Netflix variant van Rakuten waardoor je ook Films en Series kunt bekijken.