Internet boekhandel Limburg
Image default
Vervoer en transport

Een stapelaar certificaat behalen binnen een halve dag

Om veilig met een stapelaar te kunnen werken dien je een origineel stapelaar certificaat te behalen waar je mee kunt aantonen dat je hier veilig mee kunt omgaan. Dit is niet alleen nodig zodat je dit kunt aantonen, maar dit is uiteraard voor jezelf en de veiligheid van anderen van een groot belang. Het is een machine dat niet iedereen mag besturen omdat het kan zorgen voor gevaarlijk situaties, wil je dit of moet je dit apparaat gaan besturen dan dien je eerst een cursus te volgen of een korte opleiding waarmee je in handen komt van een stapelaar certificaat. Je bent als werknemer verplicht een certificaat het behalen, maar ook de werkgever is dit verplicht volgens de Arbowet wat staat voor de veiligheid van de werknemers.

 

Voordelig

Als werkgever is het dus ideaal om een cursus te laten doen voor je gehele team om hen allemaal een stapelaar certificaat te kunnen overhandigen. Zo ben je in een keer klaar met het laten uitvoeren en volgen van de cursussen en ben je op een voordelige manier in het bezit van werknemers die allemaal een stapelaar certificaat hebben en dit kunnen laten zien. Naast veiligheid wordt er ook productiviteit geregeld door middel van de cursus die zorgt voor het stapelaar certificaat. Omdat je  werknemer allemaal goed weten hoe er moet worden omgegaan met de apparaten, wordt er al gauw meer productiviteit verwacht binnen het bedrijf.

 

Halve dag

Binnen een enkel dagdeel kan er al een stapelaar certificaat worden behaald en zo ben je niet alleen weinig geld kwijt aan het voorzien van al je medewerkers van een certificaat, maar kost het je ook nog eens maar een halve dag. Hierin wordt het theorie- en praktijkexamen meegenomen. Je kunt dit doen in de ochtend of in de middag, dat hangt er volledig van af wat er voor jou beter uitkomt.