Internet boekhandel Limburg
Image default
Boeken en Tijdschriften

Wat is het beste permacultuur boek? Zo kies je het beste boek | top 3

Wanneer je zelf tuinieren gaat kom je er al snel achter dat je moestuin helemaal niet zo rechtlijnig hoeft te zijn als wat je in de gebruikelijke tuin- en akkerbouw gebruikelijk is. Op de kleine ruimte die je beschikbaar hebt, kun je waarschijnlijk veel efficiënter werken, wanneer je permacultuur principes toepast. 

Maar, waar begin je? Op het internet kom je een wirwar aan informatie tegen. En het liefst heb je misschien wel gewoon een boek bij de hand; Een Permacultuur boek. Maar, wat is nu het beste boek Permacultuur

Net als het aantal websites dat schrijft over deze duurzame en holistische manier van tuinieren, zijn er inmiddels tientallen boeken over vol geschreven. 

Hoe kies je nu het juiste boek? Het zijn er nogal wat. 

Een selectie van boeken over permacultuur. 

Wat is het beste permacultuur boek voor jou?

De verschillende boeken die er zijn behandelen het moestuinieren volgens de permacultuur principes op verschillende manieren. Er zijn boeken die diep de theorie in duiken. Er zijn boeken die praktisch zijn en waarmee je direct aan de slag kunt. 

Wat het beste boek voor in je permacultuur moestuin is, is dus afhankelijk van je eigen kennis, kunde en wensen. Je kunt jezelf de volgende vragen stellen: 

  1. Wat is mijn kennis over moestuinieren en permacultuur? Ben ik beginner of gevorderde
  2. Zoek ik een praktisch boek om direct mee aan de slag te gaan? 
  3. Of zoek ik een boek waarmee ik meer de diepte in duik?
  4. Wil ik alleen leren over moestuinieren?
  5. Of wil ik het complete permacultuur plaatje kennen? 

Met antwoord op deze vragen ben je al een heel eind. Zo kun je een stapel boeken wegstrepen en makkelijker het beste boek voor jou kiezen. Er is namelijk niet 1 beste boek. Er zijn veel goede boeken. 

Het complete permacultuur plaatje?

Deze moet ik misschien even toelichten. Permacultuur gaat niet alleen over moestuinieren. Het gaat om het creëren van een permanente cultuur. Daarmee is permacultuur een holistische kijk op het leven. Andere aspecten als een goede gemeenschap vormen, omgaan met afval etc., maken ook deel uit van permacultuur. 

Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om permacultuur toe te passen in je appartement op 4 hoog. 

De beste boeken over permacultuur op een rijtje

Natuurlijk kun je de verschillende boeken indelen  naar een logische top 3 of top top 10. Onderstaande lijstje heb ik van dit artikel gepakt: beste boek permacultuur van de website; superzelfvoorzienend.nl. 

In dit artikel gaat Wouter in op 10 verschillende boeken. Tevens heeft hij een heel duidelijk lijstje van welk boek het beste voor jou is, als beginner; tuinprofessional, etc.. 

Hieronder dus de top 3 van Super Zelfvoorzienend:

  1. Tuin Smakelijk – Vera neemt je op authentieke wijze mee naar een prachtige fruitvolle permacultuur moestuin. Dit boek is een autoriteit in Nederland. En leest heerlijk weg.
  2. Permacultuur in je moestuin – Dit was het eerste permacultuur boek waarmee je in het matige klimaat van Nederland en België goed aan de slag kunt. Ook de schrijvers van dit boek nemen je op inspirerende manier mee in de wereld van de permacultuur moestuin.
  3. Holzer Permacultuur – Hier kijk je in het boerenbedrijf van Sepp Holzer. Je leest over zijn holistische benadering die verder gaat dan wat hij op school heeft geleerd. Collegaboeren uit de buurt van Sepp zijn jaloers op zijn resultaat. In dit boek zijn “geheim”.

Staat er wat tussen? 

Je kunt verder kijken in de top tien in het artikel: Beste permacultuur boek

Conclusie

Afhankelijk van waar je staat is het niet eenduidig wat het beste boek over permacultuur voor jou is. De boeken die ik hier noem, behoren zeker tot de top. In het eerder genoemde artikel vind je een duidelijke omschrijving van de verschillende boeken, zodat jij de beste keuze kunt maken. En met veel plezier jouw eigen permacultuur tuin kunt gaan aanleggen en onderhouden. 

Veel plezier en succes 🌱

https://superzelfvoorzienend.nl/beste-boek-permacultuur-kopen/