Internet boekhandel Limburg
Image default
Zakelijke dienstverlening

Tips om een goede animatievideo te laten maken door een videomarketingbedrijf

Een animatievideo laten maken is het middel bij uitstek om je verhaal te ondersteunen en begrijpelijk te maken onder het grote publiek. Je houdt de aandacht van je potentiële klanten beter vast en zet ze sneller aan tot actie. Dat zijn natuurlijk de zaken die je graag wilt bereiken met jouw marketinginstrumenten.

Verschillende aspecten om jouw animatievideo tot een succes te maken

Ontdek wie je doelgroep is

Een animatievideo laten maken doe je met een specifieke doelgroep voor ogen. Je zal dus een animatie willen hebben die relevant is voor jouw doelgroep en die jouw doelgroep aanspreekt. Je zult kortom eerst tijd moeten besteden aan wie je doelgroep is en waar deze actief is.

Wat wil je overbrengen met jouw boodschap?

Je hebt een bepaald doel voor ogen wanneer je besluit om een animatievideo te laten maken. De informatie om dit doel te bereiken, moet je goed doseren in een animatievideo. De animators die je de animatievideo gaat laten maken kunnen je hierin ook van advies voorzien. Een perfecte combinatie van beeld, gesproken tekst en geluid zorgt immers het beste voor de overdracht van je boodschap.

Welke animatievorm kies je?

Je kunt verscheidene animatievideo’s laten maken. Denk hierbij aan productvideo’s, videocommercials en bedrijfsanimaties. Welke vorm het best tot zijn recht komt voor jouw boodschap is natuurlijk afhankelijk van je doelgroep en van het doel van de animatievideo. Wil je een product promoten, kies je voor een productvideo. Maar wil je jouw bedrijfsnaam promoten, dan is een bedrijfsanimatie een betere keuze.

Wie schakel je in voor jouw bedrijfsanimatie?

Een goede animatievideo kun je het beste laten maken door een professioneel team van animators, zoals de animators van Playforward. Voor je jouw animatie uit handen geeft, moet je echter een aantal zaken zelf bedacht hebben. Hier volgen een paar tips waar je rekening mee moet houden.