Internet boekhandel Limburg
Image default
Aanbiedingen

De betekenis van de sterrenbeelden en je persoonlijke horoscoop

De kracht van je horoscoop

Dus je hebt.. wat betekent het in godsnaam? Op het meest basale niveau is een astrologische kaart een vierdimensionale weergave van een reeks onderling verbonden cycli. Deze cycli kunnen gemakkelijk worden gezien in de regelmatige, zich herhalende patronen van de natuur, in de stroom van oorzaak en gevolg en in de langetermijnpatronen van ons eigen leven. De planeten veroorzaken deze cycli niet, maar zijn er zelf aan onderworpen. Elke planeet (behalve de maan) draait om de zon, de bron van al het leven. Elke keer dat een planeet één omwenteling van dit constante punt voltooit, wordt het principe dat er door wordt weergegeven in zijn geheel uitgedrukt. Om uw geboortehoroscoop te lezen, moet u eerst vertrouwd raken met de planeten, tekens en huizen. Deze zullen worden behandeld in de komende pagina’s van dit e-boek. Kijk dan op je kaart om te zien in welk teken en huis de planeten vallen. Dit zal je vertellen waar in de cyclus de planeten waren op het moment van je geboorte en op welk gebied van het leven ze de meeste invloed zullen hebben. Als Mercurius bijvoorbeeld in Ram in het zevende huis staat, is uw communicatie (Mercurius) waarschijnlijk assertief en direct (Ram), vooral met anderen die dicht bij u staan ​​(7e huis). Houd er rekening mee dat u geen enkel aspect van uw kaart in isolatie. Het moet worden gezien als een onderling verbonden systeem waarin de elementen op elkaar inwerken. Het is echter belangrijk om het alfabet te leren voordat u begint te lezen. Als u eerst inzicht krijgt in de beginselen die worden weergegeven door de planeten, tekens en huizen, zult u in staat zijn om de waarschijnlijke manier van hun uitdrukking in uw leven te bepalen door de onderlinge relaties te bestuderen die door hun posities in de kaart worden gevormd. planeet Aarde en daarom onze cycli komen overeen met die van haar, verschillen alleen tussen individuen afhankelijk van waar we op aarde zijn op een bepaald moment en op welk punt in de cyclus we toevallig ons bestaan ​​begonnen. Houd in gedachten dat mensen een vrije wil hebben, de cycli van de natuur heel gemakkelijk kunnen negeren en dat onze opvoeding een wezenlijke rol speelt in wie we worden. De mate waarin deze vroege ervaringen het leven van een persoon beïnvloeden, wordt gedeeltelijk aangetoond door de positie van de maan in de grafiek, aangezien zij representatief is voor respons en reactie.

De zon in je horoscoop

De zon is de meest krachtige factor van je horoscoop. Omdat het de bron is van al het leven, is het representatief voor de creatieve kracht die voortkomt uit het essentiële zelf of de ziel. Het geeft onze basismotivaties in het leven aan, onze modus operandi. De manier waarop het wordt uitgedrukt, wordt aangegeven door het teken en de plaatsing van huizen, die waarschijnlijk worden benadrukt in het leven van de inheemse bevolking. Na de zon is de sterkste planeet in de kaart de heerser van het teken op de Ascendant, waarnaar wordt verwezen als de ‘ heersende planeet’. De invloed ervan zal zeer sterk zijn en de kenmerken van het bord waarin het wordt geplaatst, zullen worden benadrukt. Het gebied van het leven dat wordt geregeerd door de positie van het huis van de heerser zal waarschijnlijk van belang zijn voor de inheemse bevolking. De volgende in betekenis komt de maan. Omdat de maan om de aarde draait in plaats van om de zon, heeft ze de neiging om haar eigen energie te missen, en neemt ze meestal de kleur aan van het teken en het huis waarin ze staat. Het wordt ook gemakkelijk beïnvloed door andere planeten die ermee in verband staan. Dus de maan regeert emotionele respons en reactie. Zijn cycli zijn zeer merkbaar in ons leven, omdat het in nauw verband staat met de aarde en omdat zijn cycli zo snel worden voltooid. Dit is de reden waarom degenen met een sterke Maan in hun horoscoop vaak het gevoel hebben dat ze in een emotionele achtbaan zitten! De uitdrukking van elk van deze planeten wordt verder gewijzigd door de onderlinge relaties. Deze omvatten wederzijdse ontvangst en dispositie, maar de belangrijkste relaties die u moet begrijpen, zijn de aspecten. Als u de relaties tussen de planeten begrijpt, worden uw ogen geopend voor de onderlinge verbondenheid van de elementen in een kaart en kunt u beginnen te kijken naar de huidige invloed in uw leven die door de planeten wordt gecreëerd terwijl ze door uw geboortehoroscoop gaan.

De principes van de planeten

  • De principes vertegenwoordigd door de planeten zijn als volgt:•Zon: actie, kracht, vitaliteit, zelfexpressie, creativiteit, zielsdoel, motivatie. De zon is heerser van Leeuw en het 5e huis. •Maan: reactie, fluctuatie, innerlijk leven, gebruikelijke reactiepatronen, emotionele reactie. De maan is heerser over Kreeft en het 4e huis. • Mercurius: communicatie, besluitvorming, planning, intellect. Mercurius is heerser over Tweelingen en Maagd en het 3e en 6e huis. • Venus: harmonie, verbondenheid, verbinding, relatie, balans, schoonheid. Venus is heerser over Stier en Weegschaal en het 2e en 7e huis. • Mars: energie (enthousiasme, passie, levenskracht), activering. Mars is heerser over Ram en Schorpioen en het 1e en 8e huis. • Jupiter: expansie, verkenning, zoeken, reizen. Jupiter is heerser over Boogschutter en het 9e huis •Saturnus: samentrekking, beperking, voorzichtigheid, opoffering, wil, structuur. Saturnus is heerser van Steenbok en het 10e huis. • Uranus: verandering (revolutie, ontwrichting, evolutie), Uranus is heerser van Waterman en het 11e huis. • Neptunus: ontvankelijkheid, gevoeligheid, illusie, het onderbewuste, collectieve ziel. Neptunus is heerser van Vissen en het 12e huis. • Pluto: eliminatie (kan explosief of pijnlijk zijn), dood, vernieuwing, regeneratie. Pluto is heerser van Schorpioen en het 8e huis. • Chiron: genezing en verwonding. Er worden geen heerschappijen toegewezen. Elke planeet drukt zich het meest volledig uit in één (of soms twee) tekens en huizen die er in de natuur het meest op lijken. Dat teken en huis wordt geregeerd door die planeet. Als je de beschrijving van de borden en huizen vergelijkt met hun heersers, zie je hoe dit werkt.

De tekens van je horoscoop

  • Astrologische tekens en hun betekenis De kwaliteit van een planeet blijft constant, maar wordt op verschillende manieren uitgedrukt, afhankelijk van het teken waar ze doorheen gaat. Met Mercurius in Ram zul je bijvoorbeeld de neiging hebben om assertief, moedig, hartstochtelijk en energiek te communiceren. De planeten worden als volgt uitgedrukt in astrologische tekens: • Ram: assertief, moedig, hartstochtelijk, energiek. Kardinaal vuurteken. • Stier: betrouwbaar, praktisch, vastberaden, sensueel. Vast aardeteken. • Tweelingen: communicatief, divers, mentaal, flexibel. Veranderlijk luchtteken. • Kreeft: gevoelig, beschermend, verzorgend, responsief. Kardinaal waterteken. • Leeuw: trots, creatief, krachtig, vreugdevol. Vast vuurteken. • Maagd: gedienstig, analytisch, praktisch, met oog voor detail. Veranderlijk aardeteken. • Weegschaal: liefdevol, harmonieus, rechtvaardig, met empathie. Kardinaal luchtteken. • Schorpioen: hartstochtelijk maar heimelijk, indringend, diep. Vast waterbord. • Boogschutter: wijd, expansief, vurig, onderzoekend. Mutablefire teken. • Steenbok: voorzichtig, ambitieus, koel, praktisch, vastberaden. Kardinaal aardeteken. • Waterman: afstandelijk, wetenschappelijk, vragend, revolutionair. Vast luchtteken. • Vissen: gevoelig, met waardering voor het immateriële. Veranderlijk waterteken.