Internet boekhandel Limburg
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het belangrijkste nieuws over Magento 2 volgens Vendic

Magento 2 is één van de meest geanticipeerde nieuwe releases in de e-commerce wereld. Het is al meer dan een jaar geleden dat Magento 2 beta werd vrijgegeven (en Vendic werkt sindsdien hiermee), en nu is het tijd voor de release candidate. De definitieve versie van Magento 2 zal naar verwachting snel op de markt komen, omdat het eerste en tweede kwartaal van 2017 beslissend zullen zijn voor de toekomstige adoptie. We hebben recente artikelen over Magento 2 geanalyseerd, evenals interviews met experts, om erachter te komen welke functies een grote impact gaan hebben op het succes of falen ervan. Laten we eens een kijkje nemen naar wat we gevonden hebben…

Responsive en mobile-first design

Het Magento 2 design is meer responsive en mobile-first dan zijn voorganger. De gebruikerservaring met het nieuwe platform zal naar verwachting veel beter zijn dan nu het geval is. Dit is een belangrijke eigenschap aangezien mobiel winkelen toeneemt en de meeste verkopen via mobiele apparaten worden gedaan. De desktopervaring is misschien niet altijd ideaal, maar de mobiele ervaring zou veel beter moeten zijn. Als het op webdesign aankomt, is de look en feel van het platform belangrijk om een gevoel van vertrouwen en kwaliteit te creëren, en het desktopdesign moet hetzelfde zijn als het mobiele design. Het ontwerp moet intuïtief en gemakkelijk te gebruiken zijn, vooral voor niet-technische gebruikers. Magento 2 heeft een responsive design en is standaard ingeschakeld. De mobiele ervaring is een replica van de desktop ervaring. Dit betekent dat de look en feel consistent is, ongeacht het apparaat dat je gebruikt.

Nieuwe eCommerce platform architectuur

De nieuwe architectuur van Magento 2 is veel meer modulair dan zijn voorganger. Het is vanaf de basis opnieuw ontworpen om een veel flexibeler, ontwikkelaar-vriendelijk en schaalbaar eCommerce platform mogelijk te maken. Het platform is herschreven om volledig open source te zijn, met een nieuwe en verbeterde code base. De architectuur zal naar verwachting zorgen voor een veel betere performance, hogere schaalbaarheid, eenvoudigere upgrades en een veiligere omgeving voor webwinkeliers. Het zal ook een betere flexibiliteit, schaalbaarheid en uitbreidbaarheid mogelijk maken, vooral voor grote volumes en snelgroeiende handelaren. De nieuwe kern architectuur is ontworpen om online handel te ondersteunen als het groeit en evolueert. Het zal Magento 2 in staat stellen om een meer aanpasbare en toekomstbestendige oplossing te zijn, met een sterke roadmap om continue verbetering te bieden.

Veiligheid is topprioriteit

Veiligheid is een van de belangrijkste factoren om te overwegen bij het selecteren van een nieuw eCommerce platform. Magento 2 heeft verbeterde beveiligingsfuncties, waaronder een sandboxed omgeving, HTTPS standaard, en PCI compliance. Magento 2 is ontworpen om PCI compliant te zijn, wat betekent dat het de nodige veiligheidsvoorzieningen heeft om kredietkaart betalingen te aanvaarden en te verwerken. PCI compliance is niet iets dat later kan worden toegevoegd, dus handelaren zullen Magento 2 niet kunnen gebruiken als niet aan deze vereiste is voldaan. De sandboxed omgeving biedt bescherming tegen potentiële kwaadaardige aanvallen en helpt om inbreuken op de beveiliging te voorkomen. Het hele systeem draait in een sandbox die de toegang tot gegevens en bestanden beperkt, waardoor kwaadaardige code geen toegang krijgt tot gevoelige informatie en gegevens.

Strikte productcatalogusvereisten

De productcatalogus is een belangrijk onderdeel van elk e-commerce platform, en er worden strenge eisen voor verwacht in Magento 2. Dit is vooral om ervoor te zorgen dat de catalogus gemakkelijk te beheren, schaalbaar en uitbreidbaar is. Magento 2 heeft strenge eisen voor de product tabel. De tabel moet zeer schoon zijn, met alleen de noodzakelijke informatie. Als een veld niet nodig is, moet het worden verwijderd uit de tabel. Dit komt omdat de product tabel veel informatie zal bevatten. In Magento 1, bijvoorbeeld, kan een product tabel meer dan 15 velden hebben. Magento 2 zal winkeliers in staat stellen om zoveel informatie op te nemen als ze willen, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de product tabel schoon en georganiseerd is.

Marketing mogelijkheden voor verkopers

Een van de belangrijkste aspecten van Magento 2 is de mogelijkheid om de klantervaring te verbeteren. Dit betekent dat verkopers in staat moeten zijn om de verkoop te verhogen door het maken van de online aankoop ervaring beter, waardoor klanten een reden hebben om online en offline te kopen. Een belangrijk gebied voor het verbeteren van de klantervaring is maatwerk. Klanten hebben vaak verschillende behoeften, dus moeten zij het product en de instelling ervan aan hun behoeften kunnen aanpassen. Een belangrijk onderdeel van maatwerk is de mogelijkheid om een gepersonaliseerd product te maken, met de mogelijkheid om verschillende opties te selecteren, zoals grootte, kleur en andere specificaties. Magento 2 heeft een sterke beweging gemaakt in de richting van maatwerk, waardoor winkeliers een meer gepersonaliseerde en flexibele eCommerce ervaring kunnen creëren voor hun klanten.

Samenvatting

Magento 2 zal naar verwachting het e-commerce landschap transformeren en de nieuwe industriestandaard worden. Het nieuwe platform brengt nieuwe functionaliteit en betere schaalbaarheid, evenals een krachtige merkervaring met een slank gebruiksvriendelijk ontwerp. Als aan deze kenmerken wordt voldaan, zou Magento 2 wel eens de nummer één keuze voor e-commerce winkeleigenaren kunnen worden.

https://vendic.nl/