Internet boekhandel Limburg
Image default
Onderwijs

Online Alternatieven

Online Alternatieven

De ontwikkelingen rondom het Corona virus zorgen ervoor dat veel onderwijsinstellingen op zoek moeten gaan naar online alternatieven voor het reguliere aanbod. Helaas lijkt het erop dat we voorlopig niet terug kunnen naar hoe het een jaar geleden was, hierdoor is het belangrijk voor scholen om over te stappen, waar dat kan, naar online alternatieven. Veel standaard vakken kunnen en hoeven niet online gegeven worden, echter zijn er ook veel schoolactiviteiten die door het coronavirus niet of minder voorkomen. Natuurlijk is dat erg zonde, ook de bijzondere schoolactiviteiten dragen bij aan de ontwikkeling van de leerlingen.

CKVdag is een organisatie die zich is gaan richten op deze online alternatieven. Voor bijzondere schoolactiviteiten zoals workshops of cultuurdagen biedt CKVdag een online alternatief waarbij zij garanderen dat er nog altijd een hoge kwaliteit geleverd kan worden. Veel leerlingen hebben erg moeite met het volgen van lessen via een online platform, daarom besteed CKVdag veel tijd aan het opleiden van hun workshopdocenten om hier rekening mee te houden. Het online gedeelte van het lesgeven moet namelijk een zo minmogelijke stoorzender zijn. 

 

Podcast maken 

Een voorbeeld voor een online alternatief voor een bijzondere schoolactiviteit is de online workshop podcast maken. Deze workshop werd al jaren fysiek gegeven maar gaat nu ook over naar een online platform. Iedereen weet inmiddels wat een podcast is, zelf uw leerlingen zullen over het algemeen op de hoogte zijn van het idee van een podcast. De leerlingen hebben misschien zelfs al wel een favoriete podcast. Tijdens deze workshop leren de leerlingen de ins en outs van het maken van een podcast. Van het technische aspect tot het monteren van de audiobestanden, de leerlingen worden online volledig meegenomen in het creatieve proces. Ook deze workshop kan dus online gegeven worden, en voor scholen is het absoluut de moeite waard om een kijkje te nemen op onze website. 

https://ckvdag.nl