Internet boekhandel Limburg
Image default
Toerisme

Rusalka resort, Bulgarije

goedkope jongerenvakantie

Bulgarije staat bekend om zijn resorts met ongebruikelijke namen. Zo is er bijvoorbeeld in het noorden van het land een vakantieoord genaamd “Rusalka”. Het is tachtig kilometer van Varna en vijftig kilometer van Albena. Het resort, genoemd naar het mythische zeedier, bevindt zich in het beschermde gebied Tauk Liman. Wat is vertaald uit het Turks – “vogelbaai”. De naam verklaart heel welsprekend de eigenaardigheid van dit gebied. Hier zijn er een groot aantal broedplaatsen voor kustvogels, waaronder veel zeldzame rassen en soorten. Daarom lijkt de kust op sommige plaatsen op een enorme vogelkolonie. En in de buurt van de kust gaan dolfijnfamilies vaak wandelen, waarvan de ruggen glinsteren in de zon wanneer ze spelletjes organiseren en tijdens een race uit het water springen.

Dergelijke schoonheid en natuurlijke diversiteit van deze plaatsen maken tochten naar Rusalka erg populair. Bulgarije trekt met zijn natuurlijkheid steeds meer buitenlanders aan. Toeristen zijn moe van kunstmatig klatergoud en onredelijke pathos en zoeken naar resorts die eenvoudiger zijn in sociale en infrastructurele termen. Ecologisch toerisme is tegenwoordig ook in de mode, met als basis het genieten van de natuur en het verblijf in ecologisch gunstige, nog niet vervuilde delen van onze planeet.

De rest in Bulgarije is zo comfortabel voor lichaam en geest. In Rusalka is de invloed van positieve natuurlijke factoren het meest merkbaar, omdat het alles heeft wat je nodig hebt voor een uitstekende gezondheid en een goed humeur. Warme zee, zachte zon, gouden stranden, natuurlijke “petta” … Wat is er nog meer nodig voor het geluk van een reiziger ?!

De Mermaid Coast (op korte afstand van de zeelijn) wordt gedekt door een verscheidenheid aan hotels. Onder hen zijn er klassieke hotels, familiehotels en volledig “gedomesticeerde” opties (bijvoorbeeld gezellige villa’s of mini-hotels). Gasten van het resort ontspannen het liefst met hun kinderen in all-inclusive hotels. Op die manier is het veel gemakkelijker. U hoeft niet constant op zoek te gaan naar de juiste eetgelegenheid. Met kinderen (vooral met kleintjes) kan het bezoeken van horecagelegenheden inderdaad behoorlijk problematisch zijn.

Die toeristen die niet worden belast door de noodzaak om zorgvuldig een plek voor een snack te kiezen, zullen blij zijn met de verscheidenheid aan cafés en restaurants van de zeemeermin. Hier vindt u zowel klassieke Europese opties als traditionele Bulgaarse gerechten. Sommige tavernes hebben een speciaal programma waarin bezoekers kunnen deelnemen aan de bereiding van nationale gerechten. Meestal worden Bulgaarse gerechten vergezeld van vintage wijn, bereid volgens traditionele recepten.

Voor actieve toeristen is Rusalka gewoon een sportparadijs. Er zijn voorwaarden voor een grote verscheidenheid aan watersporten.

https://www.dergatsjev.be/2020/07/bulgaria-aqua-paradise-resort-goedkope.html