Internet boekhandel Limburg
Image default
Entertainment

Wandelen en fietsen in Limburg

Limburg is de perfecte regio om een mooie wandeling of een gezellige fietstocht te maken. En dan hebben we het niet alleen voor Nederlands Limburg maar ook over Belgisch Limburg.

Regio vol groen

Limburg staat bekend voor haar mooie natuur. De regio heeft vanalles te bieden, van dichte bossen tot open heides. Het is dus de ideale plek om even tot rust te komen en te genieten van al het groen. Net daarom gaan zoveel mensen wandelen of fietsen in Limburg.

Trek erop uit met de fiets

De makkelijkste manier om Limburg te verkennen? Met de fiets, natuurlijk! Aan fietsroutes is er alvast geen gebrek. Wandel van dorp tot dorp of verken de kronkelende wegen tussen de velden. Limburg is ook geliefd bij wielertoeristen, dankzij de uitstekende fietspaden. Ja, zelfs mountainbike rijders zullen hier hun ding vinden. Voor een fietstocht of fietsvakantie is Limburg dus een goede optie.

Ontdek routes op: https://www.bibliotrek.be/fietsroutes-limburg-nederland

Maak een gezellige wandeling

Wandelliefhebbers weten waar naartoe. Belgisch en Nederlands Limburg hebben tientallen wandelroutes die je langs de mooiste plekjes brengen – ideaal om even een tussenstop te maken en wat cultuur op te snuiven. Er is een uitgebreid netwerk van bewegwijzerde paden, zodat je zeker niet de weg verliest. O ja; vergeet niet om regelmatig te stoppen om iets te drinken of een hapje te eten. Limburg heeft namelijk verschillende streekproducten die zeker het ontdekken waard zijn.

Ontdek wandelpaden op: https://www.routeyou.com/nl-be/location/walk/47407870/wandelen-in-limburg-overzicht-van-alle-wandelroutes

Je wandeling of fietstocht voorbereiden

  • Zorg dat je telefoon opgeladen is
  • Stippel een route uit via een fiets/wandelgids of een online routeplanner
  • Houd een beetje cash geld op zak in geval van nood
  • Controleer je materiaal (wandelschoenen, fiets…)
  • Zoek een plaats om te eten/drinken
  • Reserveer eventueel een plaats om te overnachten
  • In de zomer: neem zonnecrème, een zonnebril en hoofddeksel mee
  • In de winter: neem beschermende kledij mee (tegen regen en koude)