Internet boekhandel Limburg
Image default
Groothandel

Hoe werkt het onthardingszout dat u gebruikt voor uw machines?

Voor de reiniging en het onderhoud van uw agrarische machines gebruikt u onthardingszout, zodat het water minder hard wordt gemaakt en aanslag en beschadiging van de machines verminderd worden. Hierbij let u op de kwaliteit van het zout, door te kijken naar het percentage van puur zout dat in het onthardingszout zit. En daarnaast is ook de structuur van het zout belangrijk om eventuele verstoppingen te voorkomen. Maar waarom is dit zo belangrijk? Dit heeft allemaal te maken met de werking van het onthardingszout. En daar wilt u natuurlijk graag meer over weten.

De werking van het zout

Om verder in te gaan op de werking van onthardingszout moet eerst gekeken worden naar het water zelf. De ionen die voor het grootste deel voorkomen in ons water zijn calcium en magnesium. Na contact met carbonaat slaan deze ionen neer. De meest bekende vorm hiervan is kalksteen of kalkaanslag. Door het gebruik van zout worden calcium en magnesium uit het water gehaald. En dit zorgt voor een vermindering van de kalkaanslag. Het onthardingszout bestaat over het algemeen uit natriumchloride, ook wel keukenzout genoemd. De ionen van het magnesium en het calcium die zich in het water bevinden binden zich aan het chloride dat in het zout zit. Deze ionen blijven hierdoor achter op de filter en worden zodoende gescheiden van het water. Op deze manier wordt de kalkaanslag in machines tegengegaan.

Kwaliteit en meer informatie

Nu weet u alles over het onthardingszout dat u gebruikt voor uw machines. Als u andere vragen heeft over het zout of als u zeker wilt zijn van een hoge kwaliteit zout om het eerder besproken proces te bevorderen bent u bij H. van Namen aan het goede adres. Dit bedrijf levert producten aan agrarische bedrijven en beantwoord daarnaast vragen over hun producten, waaronder dus dit zout. Zij zijn er altijd voor u om vrijblijvend advies te geven.

https://www.vannamen.nl/