Internet boekhandel Limburg
Image default
Dienstverlening

Elektriciens zijn essentieel voor industrieën

Elektriciens van een elektrotechnischbedrijf spelen een grotere rol in de wereld dan ze denken. Anderen kijken misschien neer op elektriciens, maar het vergt toewijding aan onderwijs en leerlingwezen om een ​​meester-industriële elektricien te worden. Als je dat eenmaal hebt gedaan, ben je op weg naar een lonende carrière. Je hebt de expertise en ervaring om met industriële systemen en machines te werken en je bent bekend met de wet- en regelgeving van verschillende industrieën. De stroom die u levert zorgt ervoor dat bedrijven efficiënt kunnen blijven opereren.

De verantwoordelijkheid van elektriciens

Wanneer je als elektricien op een industriële site werkt, installeer je elektrische stroom en systemen, telecommunicatie, brand- en beveiligingssystemen en elektronische besturingen. Je verantwoordelijkheden omvatten het installeren van bedrading, het onderhouden van elektrische apparatuur en het installeren van apparatuur. Als elektricien mag je nieuwe werkzaamheden, toevoegingen, wijzigingen aan een reeds uitgevoerde klus, onderhoud aan apparatuur of reparaties aan defecte apparatuur uitvoeren. Als elektricien ben je van vitaal belang voor industrieën zoals de bouw, staalproductie, productie en energieopwekking. Tijdens je stage ontwikkel je vaardigheden in het interpreteren van tekeningen, blauwdrukken en elektrische codes. Je hebt de vaardigheden die nodig zijn om bedrading, leidingen, armaturen en elektrische componenten te installeren, vervangen en repareren. Fulltime werk kan voor jou beschikbaar zijn, of je kunt in ploegendienst werken. Als elektricien is het jouw taak om oudere apparatuur te onderhouden en te vervangen in zowel de bouw- als de maakindustrie. Alternatieve stroomopwekking op basis van zon en wind vereist installatiediensten en elektriciteitsnetaansluitingen als de overheid goedkeuring krijgt. De verwerving van een verscheidenheid aan vaardigheden zal deuren voor u openen in verschillende sectoren.

Opleiding voor elektriciens

Voordat je een volwaardige elektricien kunt worden, moet je veel scholing en proces doorlopen. Om industrieel elektricien te worden, moet je je middelbare schooldiploma behalen. Over het algemeen moet u een vierjarig leerprogramma volgen, waarvoor ten minste 144 uur technische instructie en 2.000 uur betaalde praktische training vereist zijn. Naast het leren van industriële elektrische theorie, blauwdruk lezen, elektrische codevereisten, veiligheid en EHBO-praktijken, word je ook getraind in solderen, communicatie, brandalarmsystemen en liften. Zoals in elk ander beroep, moet je ervoor werken voordat je het krijgt. Deze reeks trainingen helpt je om je te kwalificeren om zowel bouw- als onderhoudswerkzaamheden te kunnen doen. Er zijn echter verschillende vereisten voor steden om te oefenen, dus controleer voor de zekerheid de vereisten in uw regio.