Internet boekhandel Limburg
Image default
Dienstverlening

Administratiebureau

Bent u van plan om voor uzelf te beginnen, of bent u al een tijdje aan de gang als ZZP’er en zoekt u een ZZP administratiebureau? In dat geval kunt u veel kanten op. Misschien weet u niet zeker of u een administratiebureau nodig heeft. Veel mensen twijfelen daar ook heel erg mee. Maar gelukkig bent u bij dit artikel aangekomen en wij gaan u verder op weg helpen, zodat u zeker weet wat de juiste keuze is. We leggen namelijk enkele aspecten voor en op basis daarvan kunt u dan besluiten of u het zelf kunt doen, of dat u het laat uitbesteden.

 

Uw eigen kennis inschatten

Ga van voren eerst na hoeveel eigen kennis u heeft. Misschien heeft u er in een ver verleden bijvoorbeeld wel eens een boekhoudcursus gevolgd. In dat geval moet u misschien even bijspijkeren en kunt u er weer tegenaan. Het kan echter ook zijn dat u wel boekhoudkennis hebt, maar u er helemaal geen zin in heeft om met uw administratie bezig te zijn. In dat geval kunt u ervoor kiezen om alles natuurlijk ook uit te besteden, zodat u bezig kunt zijn met uw eigen ondernemingsactiviteiten.

U kunt er ook nog voor kiezen om een gedeelte van uw boekhouding uit te besteden. Misschien zijn er bijvoorbeeld bepaalde zaken die u zelf wel kunt doen. Daarbij kunt u denken aan het opmaken van facturen, de btw-aangifte en misschien andere zaken. Veel ondernemers doen dit zelf, want tegenwoordig kunt u optimaal profiteren van een boekhoudprogramma. Deze vult dit allemaal automatisch in, zodat u zelf niets meer hoeft te doen.

 

ZZP administratiebureau: het verdient zichzelf terug?

Het is een welbekende uitspraak: een administrateur gaat zich altijd terugverdienen. Misschien heeft u die uitspraak wel eens gehoord van een goede bekende, toen u om raad vroeg om uw administratie wel of niet uit te besteden. Maar is dit wel echt zo? In veel gevallen kan dit uiteraard zo zijn, maar dat is voornamelijk het geval wanneer er sprake is van een zeer grote administratie en er allerlei regeltjes zijn waar u niets van af weet. Maar dankzij het internet ligt veel van die informatie al voor het oprapen en tegenwoordig helpt de belastingdienst u daar ook een handje mee. Omwille van die reden hoeft dit welbekende spreekwoord dus niet altijd meer op te gaan. Natuurlijk kan een ZZP administratiebureau wel handig zijn als u bijvoorbeeld geen zin heeft om het zelf allemaal uit te zoeken.

 

Hopelijk heeft dit artikel u enkele nieuwe inzichten gegeven, zodat u weet of het aan te raden is om de administratie zelf te doen.