Internet boekhandel Limburg
Image default
Financieel

1 over het hoofd geziene reden waarom u spijt zou kunnen hebben van het medeondertekenen van een len

1 over het hoofd geziene reden waarom u spijt zou kunnen hebben van het medeondertekenen van een lening bekijk het op https://onlinekredieten.com/

Als u wordt gevraagd om een lening mee te ondertekenen, moet u over dit probleem nadenken.

Een lening mede ondertekenen betekent instaan voor de primaire lener en uw krediet inzetten op hun vermogen om te betalen.

Als u besluit om mee te ondertekenen, moet u zich vooral richten op de kans op wanbetaling. Immers, als de persoon voor wie je mede ondertekent de rekeningen niet betaalt, sta je op de loer om ze te dekken — en je krediet kan daarbij beschadigd raken.

Maar er is nog een andere reden waarom u misschien wenste dat u geen ja had gezegd tegen medeondertekening, zelfs als de hoofdletter de lening op tijd en volledig terugbetaalt. U zou in de toekomst uw eigen vermogen om te lenen kunnen beïnvloeden, zelfs als alles goed gaat.

Vergeet dit mogelijke gevolg van medeondertekening niet

Als u een lening mede ondertekent, de schuld verschijnt op uw kredietrapport, aangezien u een van de mensen bent die wettelijk verantwoordelijk is voor het betalen ervan.

Het probleem is dat wanneer u een lening moet afsluiten, zoals een hypotheek, een auto lening, of persoonlijke lening, zullen kredietverstrekkers rekening houden met uw schuld/inkomensratio (DTI) wanneer zij beslissen of u al dan niet mag lenen. En ze maken geen onderscheid tussen uw persoonlijke schulden en die waarvoor u mede ondertekent.

Uw DTI is het bedrag van uw totale maandelijkse schuldbetalingen in verhouding tot het bedrag aan inkomen dat u heeft. Als u een lening hebt ondertekend, is de maandelijkse betaling inbegrepen in uw DTI. En dat kan ertoe leiden dat u de limiet overschrijdt om überhaupt te lenen of om de beste rente te krijgen.

Stel bijvoorbeeld dat u een hypothecaire lening probeert te krijgen bij een geldschieter die uw totale schuld wil betalen — inclusief uw hypotheek — lager dan 43% van uw maandinkomen te zijn. Stel dat u € 4.000 aan maandelijks inkomen hebt, een maandelijkse lening van € 300 en geen andere schuld, en u wilt € 1.200 per maand lenen om een huis te kopen. In dat geval zou uw DTI lager zijn dan 43%. (€ 1.500 aan schulden gedeeld door € 4.000 aan maandelijks inkomen is gelijk aan 37,5%.) Om deze berekening beter toegelicht te hebben kun je kijken op https://geldlenen-met-bkr.nl/

Maar als je had meegetekend voor de persoonlijke lening van een vriend die zijn eigen maandelijkse betaling van € 300 heeft, zou dat je naar een totale maandelijkse schuld duwen van € 1.800. Aangezien uw schuldbetalingen nu ongeveer 45% van uw maandinkomen zouden opslokken, zou u waarschijnlijk uw woningkrediet niet krijgen. (€ 1.800 aan schulden gedeeld door € 4.000 aan maandelijks inkomen is gelijk aan 45%.)

Helaas zal de maandelijkse betaling van uw mede ondertekende lening uw vermogen om te lenen blijven beïnvloeden totdat de lening volledig is afbetaald — zelfs als de primaire lener gestaag op tijd betaalt en er geen reden is om aan te nemen dat u vast komt te zitten met het dekken van de loonkosten. Hoe hoger de maandelijkse betaling voor de lening waarvoor u mede ondertekende en hoe langer de terugbetalingstermijn, hoe groter de kans dat uw eigen vermogen om te lenen wordt aangetast.

Het is belangrijk om deze consequentie van medeondertekening te overwegen voordat u begint stem ermee in om het te doen, zelfs als u geen reden hebt om te geloven dat de persoon die u helpt een lening te krijgen, deze niet op tijd zal terugbetalen. Als je van plan bent om in de nabije toekomst zelf schulden aan te gaan, moet je misschien nee zeggen, zodat je je eigen leenmogelijkheden niet afsluit in je poging om een vriend te helpen.

 

https://onlinekredieten.com/krediet/100-euro-lenen/