Internet boekhandel Limburg
Image default
Beauty en verzorging

Tips voor een mooie en gezonde huid

Heb jij geen tijd voor een uitgebreide huidverzorgingsroutine maar wil je jezelf toch wel verwennen? Er zijn vele dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je een mooie en gezonde huid krijgt. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en daarom moeten we er zuinig mee omgaan. Je huid zo vroeg mogelijk al goed verzorgen zal ervoor zorgen dat het verouderingsproces wordt vertraagd. Niet alleen dat is een groot voordeel, ook is het mogelijk om verschillende soorten huidproblemen te voorkomen. Huidverzorging kan op vele verschillende manieren, van producten, tot gezonde leefstijl keuzes, tot huidtherapie Eemland Amsersfoort. Ben je benieuwd naar wat je nog meer zelf kunt doen voor een mooie en gezonde huid? Lees dan snel verder! 

Bescherm jezelf tegen de zon

Dit is zoals velen misschien al wel weten een van de belangrijkste manieren om je huid te verzorgen. Als je je huid te lang aan zon blootstelt, kan dit zorgen voor rimpels, ouderdomspigmentaties en ook serieuzere huidproboemen zoals risico op huidkanker. Je kunt het beste zonnebrandcrème gebruiken met een hoge SPF, welke je royaal kan aanbrengen en in principe om de 2 uur weer opnieuw smeert. Het is belangrijk om de zon te vermijden als deze het sterkst is, vaak tussen 10:00 en 16:00. Ook is het goed om in de volle zon beschermende kleding te dragen, zoals shirt met lange mouwen of lange broeken. 

Niet roken

Als je überhaupt niet rookt, dan is het verstandig om hierbij te blijven. Roken kan er namelijk voor zorgen dat je huid er ouder uitziet door bijvoorbeeld rimpels. Over het algemeen heeft roken geen positief effect op de huid, omdat de doorbloeding afneemt en de huid bleker wordt. Verder beschadigt het twee stofjes die in je huid aanwezig zijn, collageen en elastine, vezels die normaal kracht en elasticiteit aan de huid geven. Doordat deze zijn aangetast, zal je huid ook een ongezonde uitstraling krijgen.

Eet gezond

Een goed en gebalanceerd dieet kan je helpen om er goed uit te zien en ook je goed te laten voelen. Voldoende groenten en fruit, granen en magere eiwitten spelen hierin een grote rol. Waarschijnlijk is er bijvoorbeeld een verband tussen voeding en acne. Dit kan je voorkomen door je dieet aan te passen. Verder helpt veel water drinken om je huid gehydrateerd te houden.

Stress management

Daarnaast kan veel stress zorgen voor problemen met de huid, bijvoorbeeld acne. Als je gezond bent en je gezond voelt, zal dit zich ook uiten in je huid. Je zal dus bij ernstige stress moeten zorgen voor stappen die je kunnen helpen om de stress te beheersen. Zorg bijvoorbeeld voor voldoende slaap en ontspanning en geef hierbij ook duidelijk grenzen aan. Daarnaast is het goed om voldoende tijd te besteden aan dingen die je leuk vindt. Het zal je verbazen hoeveel verschil je zal merken!