Internet boekhandel Limburg
Image default
Beauty en verzorging

Gistpuistjes op je voorhoofd

Als je de neiging hebt gistpuistjes op je voorhoofd te krijgen, kan zelfs een kleine puist erg opvallen. Het voorhoofd is een van de meest zichtbare delen van het gezicht, dus puistjes vallen daar veel meer op dan op andere delen van het gezicht. Gelukkig is het mogelijk om van gistpuistjes af te komen en te voorkomen dat ze terugkomen – zolang je voorzorgsmaatregelen neemt en het probleem niet negeert. Als je last hebt van frequente puistjes op je voorhoofd of bang bent dat je een geval van tinea versicolor (beter bekend als “pityriasis versicolor” of “schimmelinfectie van de huid”) hebt opgelopen, lees dan verder voor enkele nuttige tips om snel van die vervelende puistjes af te komen!

Wat is een schimmelinfectie?

Een schimmelinfectie is een infectie van de huid door bepaalde soorten schimmels. Dit kan voorkomen op elk deel van het lichaam met kapotte huid, waaronder de voeten, handen, liezen en oogleden. Een schimmelinfectie kan erg jeuken en ongemakkelijk zijn, maar kan ook onopgemerkt blijven. Sommige schimmelinfecties zijn gemakkelijk te herkennen omdat ze rode, schilferige en jeukende plekken op de huid veroorzaken. Dit komt vooral voor bij mensen met een verzwakt immuunsysteem. Schimmelinfecties worden behandeld met antischimmelmiddelen.

Ga natuurlijk!

Als je de neiging hebt om veel puistjes en mee-eters te krijgen, zou je eerste stap moeten zijn om van suiker en geraffineerde koolhydraten af te gaan. Te veel suiker eten kan namelijk een overmaat aan mannelijke hormonen (androgenen) in het lichaam veroorzaken, wat acne kan veroorzaken. Een dieet met veel suiker kan er ook voor zorgen dat je lichaam uitgedroogd raakt. Dit kan leiden tot meer puistjes, omdat je huid te vet en verstopt kan raken. Hoewel het afbouwen van suiker en geraffineerde koolhydraten gunstig kan zijn voor je huid als je het goed doet (d.w.z. niet vervangen door een overmaat aan eiwitten), zijn er ook specifieke voedingsmiddelen die kunnen helpen bij het reinigen van je poriën en het wegwerken van die vervelende puistjes. Van tea tree olie bijvoorbeeld is bekend dat het zeer effectief is in het doden van bacteriën.

Gebruik tea tree olie 

Als je een schimmelinfectie hebt, kun je neemolie, tea tree olie, of een mengsel van beide gebruiken om de schimmel op je voorhoofd te doden. Deze oliën zijn ook zeer effectief in het verwijderen van mee-eters en andere onzuiverheden op de huid. Neemolie en tea tree olie zijn beide antibacterieel, schimmelwerend en ontstekingsremmend, dus ze zijn een goede keuze voor de behandeling van een schimmelinfectie. Als je een schimmelinfectie op je voorhoofd hebt, kun je neembladeren ook gebruiken om een gezichtsmasker te maken. Neem gewoon een handvol neembladeren, kneus ze en breng de pasta aan op je gezicht. Laat de pasta ongeveer een half uur op je gezicht zitten, en was het dan af met warm water. Meer informatie over puistjes lees je hier op de website.

https://www.dr-jetskeultee.nl/