Internet boekhandel Limburg
Image default
Particuliere dienstverlening

Dubbelwerkende zonne-oplossingen voor bedrijven en woningen

Als je aan zonne-energie denkt, stellen de meeste mensen zich een dakinstallatie op een huis of bedrijf voor. Toch is er een groeiend aantal eigenaren van onroerend goed die om de een of andere reden kiezen voor “double-duty” zonne-installaties. Dubbelwerkende zonne-installaties zijn structurele grondmontagesystemen die een secundair functioneel gebruik bieden, zoals een pergola of carport die schaduw en beschutting biedt tegen de elementen en een ideale locatie biedt voor een zonne-installatie, echter stellen wel veel mensen de vraag: waarom werken mijn zonnepanelen niet?. We gaan in dit artikel dieper in waarom je toch zou moeten kiezen voor deze optie van zonnepanelen.

Waarom een dubbele zonne-installatie installeren

Zonne-energie op het dak is om verschillende redenen geen optie voor sommige eigenaren van onroerend goed. Deze omvatten beperkte blootstelling aan de zon op het dak en een groot aantal obstakels die de installatie van zonnepanelen of VvE of stadsvoorschriften verhinderen die de plaatsing en locatie van panelen op een constructie beperken, om de mogelijkheden te bekijken is het verstandig om te kiezen voor een zonnepanelen inspectie. Hierbij wordt alles in kaart gebracht en weet je direct waar je aan toe bent.

Waar moet u op letten bij het bekijken van een dubbelwerkende zonne-installatie

Dubbelwerkende zonne-installatie kan worden geplaatst op een bestaande structuur op het terrein, zoals een carport of pergola. Toch wordt voor veel mensen de structuur helemaal opnieuw opgebouwd om plaats te bieden aan de toevoeging van zonnepanelen. In beide gevallen moet u ervoor zorgen dat de structuur stabiel en sterk genoeg is om het gewicht van het systeem te dragen. Als de structuur nieuw is, moet u ervoor zorgen dat het nieuwe ontwerp de juiste afmetingen heeft om op het gewenste aantal panelen te passen en op een ideale locatie voor blootstelling aan de zon wordt geplaatst. Als u twijfelt over deze vragen, is een gesprek met een gekwalificeerde en ervaren zonne-installateur een goede manier om veel van deze vragen te beantwoorden.

 

https://www.zonnepanelenservicepunt.nl/diensten/zonnepanelen-schoonmaken/