Internet boekhandel Limburg
Image default
Aanbiedingen

Hoe kiest u het beste vetbed voor uw hond?

Hoe kiest u het beste vetbed voor uw hond?

Er zijn zo veel vormen, maten, materialen en stijlen om uit te kiezen als het gaat om het kiezen van een honden vetbed, dat het moeilijk kan zijn om te beslissen wat het meest geschikt is. Hier hebben we wat meer informatie die u zal helpen het beste vetkleed hond voor uw hondenmaatje te kiezen!

Welke maat hondenbed?

De grootte is een belangrijke factor bij het kiezen van een geschikt vetkleed hond; u wilt iets dat groot genoeg is voor uw hond om zich lekker op uit te rekken en comfortabel om zich in op te krullen. Hier hebben we een eenvoudige manier om de lengte van uw hond te meten!

  • Meet eerst de rug van uw hond, vanaf de neus tot waar de staart begint (A).
  • De tweede meting is de voorpoten van schouder tot voet (B)
  • Ten derde meet u de achterpoten vanaf de bovenkant van de poot tot aan de voet (C)

Neem nu gewoon deze metingen en doe het volgende: A + B +C – De helft van de lengte van A en u hebt uw kruiplengte. Bij de meeste lijsten met hondenbedden staan de afmetingen vermeld; wij raden u ten zeerste aan uw hond op te meten voordat u hem koopt, want rassen zijn er in veel verschillende vormen en maten! Bijvoorbeeld, werkrassen kunnen veel groter of zelfs kleiner zijn dan hun show/niet-werkende broers en zussen. De meeste bedmerken komen in kleine bedmaten tot een XL hondenbed, dus er zou iets moeten zijn voor alle maten!

Het juiste hondenbed voor uw huisdier kiezen

Waterdichte hondenbedden

Dit is geweldig voor huisdieren die graag buiten zwemmen en modderig worden, waterdichte bedden zijn gemakkelijk schoon te maken en moeten in de wasmachine kunnen. Gemakkelijk te reinigen bedden zijn ook ideaal voor honden die last hebben van incontinentie en loopse teven. 

Zelfverwarmende hondenbedden

Zelfverwarmende bedden of zelfverwarmende matten bevatten een reflecterende folielaag die tussen gewatteerde polyestervezels en de schuimlaag van het honden vetbed ligt; deze reflecteert de lichaamswarmte terug naar uw huisdier. De gewatteerde vezels liggen onder een zachte fleece hoes die warme lucht rond uw huisdier vasthoudt en hem extra isolatie biedt. Bovendien, als u een huisdier hebt dat erg jong is, ziek is of artritis heeft, zijn thermische zelfverwarmende huisdierenbedden geweldig om extra warmte en comfort te bieden.

Gewatteerde/ zachte kussen- en sofa hondenbedden

Deze zachte hondenbedden zijn gemaakt voor optimaal comfort, ze zijn meestal ontworpen om zacht, warm en goed gewatteerd te zijn. De meeste gewatteerde bedden hebben ook een buitenkussen, zodat uw hond zijn hoofd comfortabel kan laten rusten.

Orthopedische hondenbedden

Orthopedische hondenbedden zijn meestal gevuld met een traagschuimmatras, het traagschuim past zich precies aan de lichaamsvorm van uw huisdier aan, waardoor de druk op de wervelkolom en de gewrichten effectief wordt verlicht. Onze eigen traagschuimmatrassen zijn vervaardigd met behulp van temperatuurgevoelig materiaal, zodat, als de temperatuur stijgt, het traagschuimmatras zachter wordt en zorgt voor een goede nachtrust.

Matrassen

Hondenmatrassen zijn beter geschikt voor honden die graag languit liggen, omdat ze geen verhoogde zijkanten hebben en hun poten volledig kunnen uitstrekken. Deze kunnen ook gebruikt worden voor hondenkratten en als kussen voor die hoog opstaande plastic hondenbedden.

Hondendekens

Hondendekens zijn altijd handig om te hebben, ze kunnen worden gebruikt als extra hoes/beschermer voor uw honden vetbed, om de bank te bedekken/beschermen, in de auto als bescherming voor de auto, of als uw hond niet van een zacht vetkleed hond houdt, een vetkleed hond kan gewoon op de vloer worden gelegd voor wat extra comfort.