Internet boekhandel Limburg
Image default
Electronica en Computers

Tips voor het kopen van een sapcentrifuge

Tips voor het kopen van een sapcentrifuge

Wij hebben een aantal tips voor het kopen voor een Sapcentrifuge bij 5top. Als je de groente of het fruit niet te klein wil snijden, dan is het aan te raden om te kijken naar een apparaat met veel vermogen. De extra kracht zorgt dat hij dan ook een stuk beter kan persen. Natuurlijk moeten de messen dan ook van goede kwaliteit zijn om dit voor elkaar te kunnen krijgen. Als je hem veel gebruikt dan is het beter om een hoog vermogen als een laag vermogen te kopen. Dit omdat je hem dan ook uiteindelijk voor meer dingen kunt gebruiken. En dat komt er zeker van als het apparaat eenmaal bij jou in de keuken staat. 

Ook is het belangrijk om op de vulopening te letten. Dit bepaald hoe breed een stuk fruit mag zijn en tot hoe ver je dit erin kunt duwen. Daarnaast is het ook wel handig om voor een groot sapreservoir te kiezen. Er is niets zo irritant als het continue erop en eraf halen van dit reservoir. Als je echt puur sap zonder schuim wil dan moet je er op letten dat er een schuimafscheider op zit.

Hoe gebruik je dit apparaat

In de meeste gevallen moet je het fruit of de groente in een bepaald formaat snijden om het te kunnen persen. Dit is per model verschillend. Als er een pulse knop op het apparaat zit dan kun je net wat meer kracht zetten. Dit is vooral nodig als je bijvoorbeeld harde groente er doorheen haalt zoals bijvoorbeeld wortels. Het wijst zichzelf allemaal best snel. Je ziet namelijk aan de vulopening of iets er wel of niet doorheen past. Vaak staat ook alles duidelijk aangegeven met R van Reverse of P van puls, maar het kan ook aangegeven staan met 1,2,3.