Internet boekhandel Limburg
Image default
Tweewielers

Krachtige, veelzijdige tussenstep met een beperkt budget

In deze gedetailleerde review gaan we dieper in op de goed presterende EverCross elektrische step met 10-inch banden en een 800 Watt motor, ook wel bekend als de EverCross H5 of de EverCross HB24.

Wie moet de EverCross elektrische step kopen?

De step is over het algemeen behoorlijk krachtig, maar hij is nog steeds niet zo krachtig als sommige klassieke offroad- of racesteps. Het is dus in sommige opzichten nog steeds een ‘civiele’ step, ook al is hij veel krachtiger dan je gewone budgetforens.

Dit is een sterke, veelzijdige, veelzijdige step voor meerdere terreinen, met veel kracht en solide prestaties. Het kan in veel scenario’s perfect zijn voor veel forensen, zoals voor mensen die lange ritten in de stad maken, hoewel waarschijnlijk niet voor mensen die hun step vaak mee moeten nemen in bussen en door stationsdeuren.

De stoel dat is inbegrepen in het pakket is een grote overwinning, vooral voor volwassenen met dagelijkse taken, of mensen met een slechte rug zoals ik die gewoon de behoefte hebben om heel vaak te gaan zitten. Aangezien de stoel op maat is gemaakt voor deze specifieke step, en niet een goedkope generieke, kunt u zeer zachte en zachte ritten verwachten.

Met een groot gewichtslimiet en een krachtige motor is deze step ook ideaal ook voor zware volwassenen.

Omdat de step niet bepaald licht van gewicht is, is hij waarschijnlijk meer een leuke en opwindende step dan een draagbare budgetforens. Het is voorbereid op alle soorten terreinen, inclusief offroad, en de grote banden kunnen vrijwel alle soorten terrein aan.

Dus, samenvattend, als je een erg leuke, zeer capabele step van behoorlijke kwaliteit wilt, met de mogelijkheid om een geweldige stoel te ondersteunen, die je wat spanning kan geven, maar je ook van en naar je werk of school, dan wil je misschien eens kijken naar de EverCross.

Bestellen, verzenden, garantie, retourneren

In de Nederland is de EverCross te vinden op Amazon, en waarschijnlijk niet andere plaatsen op dit moment. Zoals gewoonlijk, als je via Amazon bestelt, duurt de verzending niet langer dan een week en is het gratis.

Als je de step niet leuk vindt, heb je 30 dagen om hem terug te sturen voor een volledige terugbetaling. De garantie voor de step zou 12 maanden moeten zijn, maar zorg ervoor dat u dit nogmaals controleert voordat u koopt, aangezien deze aan verandering onderhevig kan zijn.

De step is ook verkrijgbaar in Europa, via een speciale EverCross online op te slaan. Verzending is gratis in EU-landen, maar er kunnen verzend- of belastingkosten zijn voor Europese landen die niet tot de EU behoren. Verzending kan tussen de 2 en 6 dagen duren. Je krijgt ook een retourperiode van 14 dagen en een garantie van 12 maanden.

Het merk EverCross elektrische step

EverCross is een relatieve nieuwkomer in de stepscene. Begonnen in Neurenberg, Duitsland, in 2019, zijn ze erin geslaagd voet aan de grond te krijgen op de Amerikaanse en Europese markten, en hun modellen worden steeds populairder. Ze hebben verschillende stepmodellen en nog veel meer hoverboard-modellen.

Hun meest populaire model is precies de step waar we vandaag naar kijken, en er zijn al tientallen duizenden eenheden verkocht aan klanten over de hele wereld . Ze zijn een white-label handelaar, wat betekent dat ze de steps niet echt zelf produceren, maar zich voornamelijk bezighouden met branding en distributie.

Je kunt zelf kiezen of je de stoel wilt installeren. Vervolgens installeer je de hoofdkoplamp en ben je klaar met monteren. Controleer ook of de schroeven goed zijn vastgedraaid, zorg ervoor dat de batterij vol is, de banden zijn opgepompt, de remmen goed werken en dat u klaar bent om eropuit te gaan en te rijden.

Een vervelend nadeel van deze step is het ontbreken van een duidelijke, gedetailleerde gebruikershandleiding. Hopelijk zal EverCross dit probleem snel aanpakken en een goede handleiding leveren, want dat is niet moeilijk om te doen, maar toont toch veel zorg en toewijding aan hun klanten.

EverCross-basis, vouwen en hoe te gebruik

De EverCross wordt geleverd met 3 snelheidsmodi, met topsnelheden van:

 • versnelling 1: 15 km/u

 • versnelling 2: 15,5 mph / 25 kmh

 • versnelling 3: 30 mph / 48 kmh

Om de step te starten, moet u de contactsleutel aanzetten en vervolgens de stroom inschakelen knop. Dit is een zero-start step en je hebt niet de traditionele kick van de grond nodig voordat het gaspedaal intrapt.

De cruise control-modus wordt ingeschakeld als je het gaspedaal een paar seconden ingedrukt houdt ( wees hier alert op, want er zal niet de typische pieptoon zijn wanneer cruise control is ingeschakeld, zoals bij sommige andere steps). De cruisecontrol wordt uitgeschakeld als u de rem gebruikt of opnieuw gas geeft.

De step is inklapbaar aan de stuurpen, maar ook aan de stoel, en beide mechanismen zijn stabiel en veilig. Bij het opvouwen van de step moet eerst het zadel worden ingeklapt, vervolgens op de hendel worden gedrukt en het stuur naar beneden worden getrokken, en optioneel ook het stuur worden ingeklapt als u de step zo draagbaar mogelijk wilt maken. Het hele proces is even wennen, maar dan kun je het in slechts een paar seconden uitvoeren (tenzij je zithoogte te hoog is, in dat geval moet je het een beetje naar beneden brengen voordat je de step opvouwt).

De stuurhoogte is verstelbaar, en dat is goed nieuws voor lange mensen, want wanneer de stuurhoogte maximaal is, past de step zelfs goed voor veel langere mensen.

De standaard bevindt zich bij het achterwiel, wat niet de gebruikelijke plaats is voor een standaard. Hoewel de standaard stevig en stevig is en de step goed uitgebalanceerd is wanneer hij erop leunt, is het nog steeds gemakkelijker om te kantelen en te vallen dan een step met de standaard dichter bij het midden.

Kwaliteit en levensduur

De step bestaat nog niet lang genoeg om een idee te hebben van de totale levensduur. Het wint echter aan populariteit en er zijn veel recensies en rapporten over, en het goede nieuws is dat de eerste rapporten veelbelovend zijn.

Defectpercentages zijn laag, citroenen en dood- on-arrivals zijn zeldzaam, zelfs transportschade komt niet zo vaak voor, en het zou me niets verbazen als deze step u 5 jaar of langer van dienst is zonder een enkel groot defect. Er zijn een paar incidenten geweest met betrekking tot de kwaliteit (meer daarover in het gedeelte over bekende problemen), hoewel het erop lijkt dat ze vandaag grotendeels zijn opgelost.

Gebruikerservaring en rijgemak

Het rijcomfort van de EverCross is over het algemeen erg goed. Bijna geen van de goedkopere of vergelijkbaar geprijsde steps kan de EverCross evenaren op het gebied van rijstabiliteit en het ontbreken van trillingen, zelfs bij het rijden over oneffen oppervlakken en slechte wegen. In feite zullen zelfs sommige veel duurdere elektrische steps niet zo soepel rijden als de EverCross.

En het is geen verrassing dat dit het geval is. De EverCross heeft grote, zachte banden, dubbele vering op beide wielen en een solide bouwkwaliteit in het algemeen, en dat zijn allemaal cruciale onderdelen voor een boterzachte rit.

Cockpit, scherm en bedieningselementen

De EverCross wordt geleverd met een cockpit- en dashboardconfiguratie die vergelijkbaar is met sommige veel duurdere steps.

De step wordt versneld door een trigger-gashendel, hoewel er de optie is om deze om te zetten in een duim gaspedaal (wat ik leuk vind en meestal aanraad, omdat het minder vermoeidheid van de vingers veroorzaakt en ergonomischer is).

De step wordt geleverd met het EY3 ronde LCD-scherm, wat nog steeds de gouden standaard is in de stepwereld . Het scherm toont:

 • huidige snelheid

 • batterijniveau

 • snelheidsmodus

 • rijtijd

 • ritafstand

Het scherm, de knoppen voor de gas-, stroom- en snelheidsmodus en de toetsvergrendeling bevinden zich allemaal op het rechter stuur.

Op het linker stuur bevindt zich een klein dashboard met de knoppen voor de claxon en de lichten (hoofdlicht en twee richtingaanwijzers aan de achterkant van het dek).

Er zijn remhendels op beide sturen (links voor de achterrem, rechts voor de voorkant ).

Gewicht, afmetingen en draagbaarheid

Dit is geen lichte en gemakkelijk manoeuvreerbare step!

Terwijl het gewicht van 44 lbs / 20 kg zal zijn beheersbaar voor de meeste mensen, het is nog steeds merkbaar zwaarder dan de typische forens. We kunnen hier niet echt veel bezwaar tegen hebben, aangezien de step goed presteert, en dat vereist een grote batterij, maar een wat lichter gewicht zou naar mijn mening erg leuk zijn om te zien.

De afmetingen van de step zijn ook aan de grotere kant:

 • lengte van 50 in / 127 cm

 • breedte van 13 in / 33 cm

 • hoogte van 45,6 in / 116 cm

Het formaat en de afmetingen zijn niet bepaald klein, maar de step past nog steeds in de gemiddelde kofferbak van een auto, hoewel er problemen kunnen zijn om hem in een zeer kleine kofferbak te passen.

Motor en vermogen

De EverCross H5/H24 wordt geleverd met een enkele borstelloze naafmotor met achterwielaandrijving, met een piekvermogen van 800 watt (het werkelijke vermogen is ongeveer 500 watt). Als step met achterwielaandrijving met veel RPM’s, biedt de EverCross een goede snelheid, acceleratie, tractie, een hoge klimhoek en een groot gewichtslimiet.

De motor is hier absoluut een sterke kant van step, waarschijnlijk zelfs het belangrijkste onderdeel van de hoogste kwaliteit. Hij loopt zeer stil en soepel en levert constant sterke prestaties.

Snelheid en acceleratie

De officiële topsnelheid van de EverCross is 45 km/u.

Onofficieel hebben veel eigenaren gemeld dat de step in staat is om topsnelheden tot 48 km/u te halen (een gebruiker geeft zelfs aan dat de step 51,5 km/u is!). Er zijn een paar eigenaren die melden dat de step niet in staat is om de officiële topsnelheid te halen, maar dat is de minderheid en de meeste eigenaren zijn erg tevreden met de topsnelheid die ze van deze step halen.

Dit is de minderheid. is erg opwindend als het gebeurt, omdat de meeste stepfabrikanten de topsnelheden van hun steps opblazen om ze aantrekkelijker te laten lijken, maar het EverCross-team heeft besloten om precies het tegenovergestelde te doen. De officiële topsnelheid is wat je waarschijnlijk zult halen als je aan de zwaardere kant bent, of als je rijdt met een halfvolle of bijna lege batterij.

Omdat de motor van de step behoorlijk krachtig is, zal de step accelereren vrij snel.

Gewichtslimiet

De gewichtslimiet van de EverCross, zoals aangegeven door het merk zelf, is 330 lbs / 150 kg. Dit is grotendeels waar gebleken, aangezien veel zwaardere eigenaren bijna geen prestatieverlies melden, zelfs niet voor degenen die heel dicht bij de gewichtslimiet komen.

Omdat de meeste steps tegenwoordig een gewichtslimiet hebben van niet meer dan 265 lbs / 120 kg, zal de EverCross duidelijk een van de beste steps zijn voor grotere of zwaardere volwassenen.

Klimmen

De officiële klimhoek voor de EverCross is 45 graden.

Eigenaarsrapporten en tests op dit prestatieaspect zijn zeldzaam, maar de handvol eigenaren die de klimmogelijkheden van de step hebben getest, melden dat de step erg goed klimt, zelfs heuvels tot 30 graden niet een probleem. De klimhoek van 45 graden is waarschijnlijk een overdrijving, maar de step zal nog steeds de meeste heuvels overwinnen die je tegenkomt in typische ritten.

Gezien hoe de motor krachtiger is dan wat je aantreft in de alledaagse budgetstep, en ook het feit dat het een achteraangedreven motor is met veel koppel en tractie, is het geen verrassing dat deze step goed klimt.

Batterij en opladen

De elektrische step opladen wordt geleverd met een 18650 lithiumbatterij, met een capaciteit van 480 Wh en 10 Ah, en een spanning van 48 V.

Het duurt ongeveer 5,5 – 6,5 uur voordat de step volledig is opgeladen. De specificaties zeggen 4 tot 6 uur, maar dat is een beetje optimistisch, aangezien een batterij van dit formaat een zeer krachtige oplader nodig heeft om zo snel op te laden, en dat zal het waarschijnlijk zeer snel verslijten.

Toch is een gemiddelde van 6 uur helemaal niet slecht, en het is zelfs sneller dan wat sommige steps met een kleiner bereik hebben.

De oplaadpoort bevindt zich op het dek, maar is goed beschermd tegen vloeistoffen en water dat erin komt door een magnetische dop. Tijdens het opladen is het indicatielampje op de oplader rood en wordt het groen wanneer de batterij volledig is opgeladen.

 

https://nr1elektrischestep.nl/