Internet boekhandel Limburg
Image default
Gezondheid

Redenen om te stoppen met roken

Stop met roken in een mum van tijd!

De voordelen van het stoppen met roken hoeven eigenlijk niet meer benoemd te worden. Roken is een hardnekkige verslaving die bijzonder slecht is voor jouw gezondheid, maar ook voor de gezondheid van de mensen om je heen. Daarnaast weten we allemaal dat roken je ook ontzettend veel geld kost, geld dat je anders kunt besteden aan bijvoorbeeld een leuke vakantie of een nieuwe inrichting van je huis. Dus: Stop met roken en ervaar de voordelen van een leven zonder sigaretten. Vele anderen is het ook al gelukt, ondanks dat roken bekend staat als een van de moeilijkste vormen van gedrag om vanaf te komen. Wellicht ben je al een aantal keer gestopt met roken maar net zo vaak weer begonnen. En heb je alle boeken over stoppen met roken al gelezen. Zou je dan geloven dat ook jij kunt stoppen met roken in een tijdsbestek van slechts vier uur?

Vandaag nog beginnen met stoppen..

Zo vaak heb je het al gezegd: Ik stop met roken! Wellicht is het vaak uitgelopen op een teleurstelling. Maar wat als het dit keer anders is? Wat als het elke keer niet aan jou heeft gelegen, maar simpelweg aan de manier waarop je hebt geprobeerd te stoppen? Zonder de juiste aanpak is het afleren van gedrag nou eenmaal nagenoeg onmogelijk, of het nu gaat om het volgen van een dieet, minderen met drinken, of het stoppen met roken. De laatste jaren is er echter op al deze vlakken veel vooruitgang geboekt. Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat kennis een centrale rol speelt in het afleren van gedrag. Op zich logisch toch? Als we ons gedrag goed begrijpen, is het makkelijker om het aan te passen. Op basis van dit simpele principe kun ook jij vandaag nog zeggen: Ik stop met roken! Ik stop met geld uitgeven aan sigaretten en ik stop met het ongezond maken van mijn lichaam.  

Stop jij ook met roken?

De stichting Ik Stop Ermee is opgericht om steeds meer mensen te helpen met het stoppen met roken op basis van de belangrijke rol van kennis over ons gedrag. Goed begrijpen waarom je eigenlijk rookt, wat een sigaret nou precies is en wat het roken met je lichaam doet, maakt het afleren van roken een logische, haast vanzelfsprekende stap. En dat terwijl het voor veel mensen voelt als een onmogelijke opgave. Het is niet moeilijk om deze hardnekkige gewoonte op te geven als je het op de juiste manier doet. Dus: Ga je stoppen met roken? Bekijk hier meer over het initiatief IkStopErmee en stop met roken op de makkelijke manier. Wist je dat 68% van de mensen die meedoen aan IkStopErmee na een cursus van 4 uur nooit meer een sigaret aanraken?

https://www.ikstopermee.nl/