Internet boekhandel Limburg
Image default
Bedrijven

IT-contracten analyseren: waarom is dat belangrijk?

Uw IT-contracten analyseren kost u zelf veel tijd. Mogelijk heeft u ook niet alle (juridische) kennis in huis om echt zeker te kunnen zijn dat een contract wettelijk correct is. Een ervaren bedrijf, zoals IT-Contractscan, kan uw IT-contracten analyseren om u zekerheid te bieden. Zo verliest u er zelf geen tijd aan en loopt u geen vervelende risico’s. Het analyseren van IT-contracten is om meerdere redenen belangrijk.

Dáárom laat u uw IT-contracten analyseren

U wilt niet pas ontdekken dat een analyse van een contract verstandig was geweest op het moment dat u vervelende gevolgen van de overeenkomst merkt. Alleen dit al is een belangrijke reden om uw IT-contracten te laten analyseren. Hieronder vindt u de twee belangrijkste redenen om de overeenkomsten te laten analyseren.

1. Eventuele risico’s in IT-contracten worden opgespoord

Uw IT-contracten analyseren is in de basis belangrijk om risico’s op te sporen. Er zijn bepalingen, die in overeenkomsten worden opgenomen, die meer risico aan uw kant leggen dan noodzakelijk of wenselijk. U wilt geen risico’s lopen. Door de IT-contracten te analyseren worden alle risico’s opgespoord vóórdat u het contract ondertekent.

2. Zekerheid over de bijbehorende leveringsvoorwaarden

In verreweg de meeste gevallen worden IT-contracten voorzien van leveringsvoorwaarden, algemene voorwaarden en andere bepalingen. Vaak gaat het om behoorlijke lappen tekst die saai zijn om te lezen. Toch is het voor u wel heel belangrijk om zeker te zijn dat de bepalingen wettelijk correct zijn. Laat uw IT-contracten analyseren om hier zekerheid over te krijgen.

Neem contact op met de specialisten

Het gebeurt vaak dat men een beoordeling van een contract aanvraagt na een vervelende ervaring door een gebrekkig contract. Deze vervelende ervaring wilt u voor zijn. Laat uw IT-contracten analyseren, zodat u zeker weet dat u niet op een vervelende situatie afstevent. Bij IT-Contractscan kunt u eenvoudig een complete scan van uw contracten uit laten voeren.