Internet boekhandel Limburg
Image default
Bedrijven

Alles over permacultuur

Samenwerking tussen mens en haar omliggende natuur gericht op een lange termijn overleving van beide, dat is het doel van permacultuur. Is dat niet prachtig?

Met permacultuur maak je een tuin met behulp van natuurlijke principes. Het systeem wordt zo ontworpen dat het de veerkracht heeft van een natuurlijk ecosysteem.

De belangrijkste functies van permacultuur

Een permacultuursysteem kan verschillende functies hebben voor ons mensen. Deze functies kunnen zijn:

–          Voedselvoorziening

–          Schoon water

–          Het vormen van een plezierige omgeving

–          Het produceren van bouwmaterialen

–          Het afbreken van bepaalde afvalstoffen

–          Het kan beschermen tegen windsnelheden en tsunami’s

Bij permacultuur ontwerp je letterlijk de natuur om je heen. Wat een architect doet met gebouwen is permacultuur voor het ontwerpen van tuinen en het groen van hele woonwijken.

Permacultuur in de tuin

Je kunt permacultuur dus ook in de tuin en zelfs in de moestuin toepassen. Hierdoor ontwerp je een omgeving voor iedereen. Als je van plan bent om permacultuur in de tuin toe te passen is het een goed idee om een boek permacultuur aan te schaffen. Een boek permacultuur kan een handige gids zijn bij het ontwerpen van jouw ideale permacultuursysteem waar iedereen, mens en dier in kan gedijen.

Minder werk door permacultuur

Door permacultuur toe te passen aan jouw omgeving heb je minder werk eraan. Met permacultuur creëer je namelijk een eigen ecosysteem dat na wat hulp, voor zichzelf kan zorgen.

Permacultuur is een goede manier om het ecosysteem te helpen. Het is een manier van denken. Je moet bedenken wat de tuin nodig heeft, wat heb jij nodig? En wat hebben de bijen en de vlinders nodig? Is er water voor de kikkers? Bij een permacultuur systeem houdt jij rekening met alle aspecten van leven waardoor het je dankbaar zal terug betalen in mooie oogst.

https://doepserleven.nl/boeken-over-permacultuur/