Internet boekhandel Limburg
Image default
Auto's en Motoren

Alles over Chip Tuning en Performance Tuning

Motorchip-afstemming is ook bekend als E-TUNE of ECU TUNE UP. Motorchip Tuning is een procedure waarmee de elektronische besturingseenheid is gewijzigd, waardoor de auto verschillende functies in verschillende set parameters uitvoert. De procedure omvat het wijzigen van de waarden van de spanningsregelaar, brandstofdrukregelaar, inactieve snelheidsregelaar enz. De prijs van het hele proces is afhankelijk van hoe u het gedaan krijgt.

 Motorchip-afstemming is de methode om de waarde van bepaalde elektronische componenten te wijzigen om de motor anders te laten presteren dan de oorspronkelijk geïnstalleerde specificatie. Het wordt beschouwd als veilig en betrouwbaar, omdat er geen wijziging aan het oorspronkelijke ontwerp is aangebracht in het elektronische systeem. Het is echter dure methode als gevolg van de tijd en inspanningen die worden genomen om de motor af te stemmen. 

Er zijn bepaalde voordelen geassocieerd met motorchip-tuning.

Deze methode zorgt voor een hogere efficiëntie; Enkele van de gemeenschappelijke aanpassingen die zijn gemaakt omvatten EGR-correctie, timing lichtaanpassing, ontstekingstijdkaartwijziging, variabele klepdiming en variabele kleplift. Met behulp van motorchip-afstemming kunt u tegelijkertijd de hoeveelheid compressie en verbranding aanpassen. Dit helpt bij het verbeteren van de kilometerstand van het brandstof en geeft uw motor ook een uitgebreid leven.

 

Een gemeenschappelijke vraag is of de motorchip-afstemming schadelijk is. Het antwoord is ja; Het is daarom raadzaam om een monteurcursus op te nemen voordat u de motorchip-afstemming doet. Als u er niet zeker van hoeft te gaan, kunt u ervoor kiezen voor een DO IT zelf gids en de stappen volgen. 

De algehele prestaties en snelheid van een auto worden verbeterd met motorchip-afstemming.

Je krijgt een betere paardenkracht, kracht, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Als u een zeer afgestemde motor wilt hebben, kunt u hulp nemen van een professionele monteur die uw motorchip-tuning zal aanpassen door de noodzakelijke wijzigingen aan te brengen. Voor degenen die zich niet comfortabel voelen om zelf een motorchip te doen, kunt u de hulp nemen van verschillende online gidsen die stapsgewijze instructies en tutorials voor hetzelfde bieden. U kunt de technieken van de motorafstemming van deze handleidingen leren en ook de kennis verwerven over verschillende componenten van de motor en het werken.

 

Als u uw voertuig volgens de laatste trend afstemt, kunt u verwachten dat een brandstofmotor het grootste deel van de tijd op een optimaal niveau loopt. In het geval dat uw auto een complexe luchtinjectie-systeem of een slecht injectiesysteem heeft, zal de motorenafstemming helpen bij het verminderen van ongewenste emissie en ook het brandstofverbruik te verbeteren. Met de hulp van het afstemmen van de motor kunt u ook de pk van uw voertuig verbeteren. Dus, als u uw auto op de best mogelijke manier wilt uitvoeren, installeert u een chiptuning-software en geniet van een veilig en probleemloos rijden.

Heeft u interesse in een chiptuning voor uw auto met behoud van garantie? Klik hier https://www.chipperformance.nl/