Internet boekhandel Limburg
Image default
Aanbiedingen

Zo bepaal jij hoeveel LED panelen je nodig hebt om de ruimte goed te verlichten

Zo bepaal jij hoeveel LED panelen je nodig hebt om de ruimte goed te verlichten

Het ophangen van verlichting in een ruimte heeft meerdere doelen. De belangrijkste reden om verlichting op te hangen is natuurlijk het betere zicht dat je erdoor krijgt. Het is onmogelijk om een papieren boek te lezen in een ruimte die pikkedonker is. Veel mensen vinden het echter ook belangrijk dat de gekozen verlichting de gewenste sfeer juist weet over te brengen. Heb jij besloten dat het LED panelen gaan worden? Dan ben je uiteraard wel benieuwd hoeveel panelen je nodig hebt om de ruimte goed te verlichten. Met deze blog hopen we jou de juiste tools aan te reiken.

 

Factoren die van invloed zijn

Er zijn verschillende factoren van invloed op de hoeveelheid LED panelen die jij moet kopen. Neem bijvoorbeeld de hoogte van het plafond. Het is niet zo moeilijk te bedenken dat met een plafond van slechts twee meter hoog het licht beter de grond weet te bereiken dan wanneer het plafond drie meter hoog zou zijn. Kortom: hoe hoger het plafond, hoe meer LED panelen geïnstalleerd moeten worden om dezelfde lichtopbrengst te krijgen. 

Heeft de ruimte veel ramen? Dan heb je uiteraard minder lampen nodig. Er komt immers genoeg natuurlijk licht binnen via de ramen. Ook de hoeveelheid ramen is dus van invloed. Of wat dacht je van de kleurkeuze, van bijvoorbeeld het plafond, de vloer of de muren? Wit is een uitstekende weerkaatser van licht. In een ruimte met witte muren heb je minder kunstmatig licht van lampen nodig. Zijn de muren echter voorzien van een donkere kleur? Dan zul je meer lampen moeten ophangen.

 

Diverse soorten LED panelen

Wist je dat LED panelen in verschillende vormen en formaten te verkrijgen zijn? Naast vierkante panelen heb je ook rechthoekige panelen. Daarnaast kun je ze op meerdere manieren installeren. Vaak zie je ze in het plafond ingebouwd, maar je kunt ze ook ‘zwevend’ ophangen. Dit doe je door middel van een handige ophangset. Het is vast geen verrassing dat hoe groter het paneel, hoe groter de lichtopbrengst. Ook is het goed om te kijken naar het soort paneel dat je van plan bent aan te schaffen. Wil je panelen met een grote lichtopbrengst? Dan zijn de high lumen en de high lumen 2.0 panelen zeer interessant. Deze panelen produceren meer lumen per watt. 2.0 staat voor zo’n zelfde lichtopbrengst, maar dan met een lager energieverbruik. Ben je benieuwd naar de precieze lichtopbrengst per soort LED paneel? Kijk dan even op ledlichtstunter.nl.

 

https://www.ledlichtstunter.nl/