Internet boekhandel Limburg
Image default
Aanbiedingen

Wat moet ik zoeken in een katten reismand?

Wat moet ik zoeken in een katten reismand?

Als u een kat heeft, wilt u de beste reismand die er is. Een betrouwbare kattendrager is immers iets waar u niet zonder kunt. Of u nu van plan bent met uw kat door het hele land te reizen of gewoon iets nodig hebt om haar veilig naar de dierenarts te vervoeren, een goede katten reismand is een absolute must-have. Niet alle draagzakken zijn gelijk. Maar hoe weet u welke modellen ondermaats zijn en welke het kopen waard zijn? Hier zijn enkele vakjes om aan te vinken tijdens uw zoektocht.

  • Grootte: Hoe groot moet uw katten reismand zijn? Voor korte ritjes naar de dierenarts volstaat een kleinere katten reismand. Voor langere ritten is natuurlijk een groter formaat nodig, zodat uw kat er voedsel- en waterbakjes in kwijt kan en haar mooie pootjes kan strekken. Wees echter voorzichtig met te groot: een te grote katten reismand kan ervoor zorgen dat uw kat gaat schuiven, en het zal een karwei zijn om te dragen.
  • Ingangsmogelijkheden: Sommige kattendragers hebben twee openingen, andere drie. Als uw pittige kat de zijdeuren van een kennel niet wil gebruiken, zult u blij zijn met een bovenlader.
  • Duurzame materialen: Kattenbezitters met meubels met klauwen moeten waarschijnlijk kiezen voor plastic, omdat stof niet bestand is tegen aanhoudend krabben. Zoek naar materialen die veilig zijn en lang meegaan. Veel dragers hebben een zachte voering voor het comfort van uw huisdier. Zo niet, dan zijn handdoeken een prima vervanging.
  • Ventilatie: Een goede luchtstroom is essentieel om te voorkomen dat uw kat oververhit raakt. Zoek draagzakken met ademende stof en meerdere vensters van gaas. Extra vensters verbeteren ook de zichtbaarheid van uw kat.
  • Wasbaarheid: De meeste plastic dragers zijn gemakkelijk te wassen, waardoor ze goed passen bij katten met een gevoelig buikje. Stoffen draagzakken zijn een ander verhaal. De meeste hebben een uitneembare voering die je in de was kunt gooien, maar de rest moet je ter plekke schoonmaken.
  • Kosten: Kat dragers hebben een brede prijsklasse, met goedkopere modellen vanaf 20 dollar en premium dragers die voor enkele honderden dollars gaan. Hoewel een veilige en functionele katten reismand een waardevolle investering is, moet het geen probleem zijn om een kwaliteitsmodel te vinden dat binnen uw budget past.

Hoe vindt u de juiste kattendrager voor u?

Om uw keuze te beperken, moet u eerst nagaan hoe u de beste reismand gaat gebruiken. Gaat u lange afstanden afleggen met uw kat, of neemt u haar alleen mee naar de dierenarts in de straat? U wilt ook iets dat niet moeilijk te dragen is, dus licht materiaal en gewatteerde schouderbanden zijn waardevolle eigenschappen waar u op moet letten.

Met deze eigenschappen in gedachten, volgt hier een overzicht van de vier belangrijkste soorten katdragers die u tijdens uw zoektocht zult tegenkomen.

Zachte katdragers

Stevige maar flexibele, zachte dragers zijn ideaal voor vliegreizen. De zijkanten kunnen worden samengedrukt voor kleinere ruimtes, en ze zijn lichter en gemakkelijker te dragen dan hard plastic. Aan de andere kant zijn zachte dragers over het algemeen moeilijker schoon te houden – iets om te overwegen als uw kat vaak ziek wordt.

Harde kattendragers

Harde dragers zijn het beste voor langeafstandsreizen per auto. Ze zijn veiliger en steviger dan nylon dragers, kunnen beter tegen krassen en zijn vrij gemakkelijk schoon te maken. Helaas kunnen ze ook omvangrijker en zwaarder zijn, waardoor ze voor sommige mensen moeilijk te dragen zijn.

Rugzak kat dragers

Misschien is uw kat een onverschrokken ontdekkingsreiziger, in dat geval zou een kat-goedgekeurde rugzak een hit kunnen zijn. Deze schattige trend is perfect voor avontuurlijke huisdiereigenaren die hun katten een verrijkende verandering van omgeving willen geven.

Controleer voor de aankoop de afmetingen en het toegestane gewicht van de rugzak om ervoor te zorgen dat uw kat voldoende ruimte heeft. U zult ook willen controleren of er voldoende ramen en comfortabele riemen zijn die steun bieden terwijl u uw kleine vriend door de stad sleept.

Kattenrollers

Katten vervelen zich net als mensen. Een oplossing is investeren in een dierenrollator waarmee uw nieuwsgierige kat nieuwe bezienswaardigheden, geluiden en geuren kan bekijken. Een wandeling door het park kan mentaal stimulerend zijn voor uw kat en bevordert de band tussen mens en dier.

Houd er rekening mee dat, hoezeer u er ook van droomt om met uw huisdier in een kinderwagen door de stad te zoeven, niet alle katten een kinderwagen zullen accepteren. Het is slim om klein te beginnen met een betaalbaar model, in plaats van boeken te betalen voor een mooi apparaat dat in de kast stof zal verzamelen.

 Koop een hondenmand voor op de fiets!