Internet boekhandel Limburg
Image default
Business / Marketing and Advertising

Explanimation leidt tot conversie

Explanimation leidt tot conversie 

Een explanimation leidt tot een hogere conversie. Je zult het vast wel eens gehoord hebben. Maar klopt dat wel? En hoe werkt dat dan precies? In dit artikel leggen we uit hoe een explanimation je betere bedrijfsresultaten oplevert.

Wat is een explanimation eigenlijk?

Laten we bij het begin beginnen: een explanimation is een uitleg (explanation) via een animatie video (animation) van ongeveer één à anderhalve minuut, waarin een complex verhaal op eenvoudige wijze wordt uitgelegd. Door de korte speeltijd van een explanimation wordt je gedwongen je te richten op de kern van je verhaal. Daardoor wordt je uitleg een stuk helderder.

Door de gesproken uitleg op de juiste manier samen te laten gaan met afbeeldingen en geluidseffecten lukt het beter de aandacht van de kijker vast te houden en te richten. Ook kun je emoties oproepen of humor gebruiken. Dit alles zorg ervoor dat jouw doelgroep onthoudt wat je hen wilde vertellen.

Hoe helpt een explanimation een hogere omzet te realiseren?

In tegenstelling tot een lange tekst, of een infographic, maakt een explanimation gebruik van bewegende beelden. Beweging trekt de aandacht en houdt deze vast. Dat zie je terug in de cijfers. Op elk van de belangrijkste KPI’s (Kritieke Proces Indicatoren) van het online verkoopkanaal scoren websites die gebruik maken van animatie video’s duidelijk hoger.

Zo blijken video’s een veel hogere click-through-ratio (CTR) te hebben. Ze trekken dus bezoekers naar je site. Deze bezoekers blijven bovendien langer hangen én bezoeken meer pagina’s. Ook blijkt een significant groter deel van de bezoekers van je website na het bezoek een koopintentie te hebben. Tenminste, als ze niet al tot aankoop over zijn gegaan.

Explanimations zijn bovendien extra effectief wanneer de belangrijkste vragen waar je potentiële klant mee kampt worden beantwoord, waardoor eerder tot aankoop wordt overgegaan. Bij een animatie bureau kan je een explanimation laten maken.

Explanimation laten maken

Een goede explanimation mag ook in jouw salesfunnel niet ontbreken! Donker Media, de explanimation maker uit Eindhoven helpt je hier graag mee verder. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan per mail, of telefonisch: 040-744 02 52

Gerelateerde artikelen

Professioneel linkbuilding bureau

Het melken van koeien

Hoe werkt SEA?