Dozen verpakkingstips voor startende bedrijven

Internetboekhandellimburg
Van

Als startende ondernemer zult u waarschijnlijk voor veel uitdagingen komen te staan en het kiezen van de perfecte dozen als verpakking voor uw producten zal daar waarschijnlijk één van zijn. Er zijn verschillende factoren waar u rekening mee moet houden, zoals budget, marketingwaarde en opslagruimte. Hoewel het misschien veel lijkt om puur voor de verpakking over na te denken, kan een juiste aanpak grote positieve gevolgen hebben voor uw bedrijf, van het rendabeler maken van elke bestelling tot het vergroten van uw merkbekendheid en klanttevredenheid.

Kostenbewust dozen aanschaffen

Op voorwaarde dat de dozen als verpakking functioneel zijn, is dit misschien wel de belangrijkste verpakkingstip voor startende bedrijven om goed te overwegen. In het algemeen zijn de meeste start-ups begrijpelijkerwijs kostenbewust en de verpakking is hierop geen uitzondering. Hoewel de meest aantrekkelijke verpakking misschien wel verleidelijk is, zal het realistisch gezien meer kosten en elke bestelling minder rendabel maken. Aan de andere kant, de goedkoopste verpakking lijkt misschien een geweldige manier om uw winst te maximaliseren, maar het kan ook leiden tot meer beschadigde producten als de verpakking niet voldoende bescherming biedt. Als uw klant een beschadigd pakket ontvangt, kan dit een negatieve weerslag hebben op uw bedrijf en merkimago. Probeer de balans te vinden tussen een verpakking die er goed uitziet en de juiste hoeveelheid bescherming biedt, terwijl de kosten per eenheid laag blijven. Ga gerust in gesprek met de professionals van de Dozenhal om te komen tot een goede beslissing.

Pas uw verpakking aan op uw producten

Een andere tip waar u rekening mee moet houden bij de keuze van uw verpakking is om ervoor te zorgen dat de verpakking die u kiest, is aangepast is aan uw product en doelgroep. Verkoopt u als online retailer of via een winkel of op de markt? Als u als webwinkel opereert, moet u ook rekening houden met de buitenverpakking en eventuele beschermende materialen die u nodig hebt voor extra bescherming tijdens het transport. Naast het kanaal dat u verkoopt, moet u uw verpakking kiezen op basis van uw productassortiment, omdat bijvoorbeeld kleding uiteraard een andere verpakking nodig heeft dan keramische producten. Het is belangrijk dat u de producten een adequate beschermende verpakking geeft om ervoor te zorgen dat ze tijdens het transport niet beschadigd worden. Sla hierin weer niet teveel in door en voorkom dat u teveel bescherming toevoegt aan producten die niet bijzonder kwetsbaar of gevoelig zijn voor schade. Dit zal uw kosten voor verpakking verhogen en waarschijnlijk uw klanten zelfs frustreren door het overtollige afval dat ze moeten weggooien.

Op zoek naar kartonnen verpakkingsmateriaal? Ga dan nu naar de website.